Οι εμπειρίες τεσσάρων Κύπριων δικηγόρων από το νομικό σύστημα της Βρετανίας

Η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και η Κοινότητα Κύπριων Δικηγόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξένησαν την προηγούμενη βδομάδα τέσσερις νεαρούς Κύπριους δικηγόρους και από τις δύο κοινότητες του νησιού για πέντε μέρες εργασίας με τους Ανώτερους Δικηγόρους (Queen’s Counsels - QCs) Παύλο Παναγή και Κερίμ Φουάντ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, η δεύτερη εκπαιδευτική επίσκεψη νομικών αποτελεί βασικό κομμάτι της εργασίας της Ύπατης Αρμοστείας στην κοινή νομοθεσία, μιας από τις σημαντικότερες και μακροβιότερες συνδέσεις μεταξύ ΗΒ και Κύπρου και στόχος αυτής της εργασίας είναι η διατήρηση και ενδυνάμωση των νομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα και περιλαμβάνει κοινοποίηση βρετανικών βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας, νομική και δικαστική εκπαίδευση, καθώς και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Οι δύο ανώτεροι δικηγόροι παρέθεσαν βραδινή δεξίωση στις 2 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της εκπαιδευτικής επίσκεψης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το εγχείρημα θα διευρυνθεί, ούτως ώστε ο αριθμός των νεαρών Κύπριων δικηγόρων που τους επισκέπτεται και εξοικειώνεται με το Αγγλικό νομικό σύστημα να διπλασιάζεται κάθε χρόνο.
 
Στη δεξίωση παρευρέθηκαν δικηγόροι, δικαστές και άλλοι επαγγελματίες που διατηρούν δεσμούς με την Κύπρο. Μεταξύ άλλων, στη δεξίωση βρέθηκαν και η Ειδική Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο Βρετανός βουλευτής Πάμπος Χαραλάμπους και αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών & Κοινοπολιτείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο κ. Παναγή ανέφερε ότι αυτό το πρότζεκτ άρχισε ως μια μικρή ιδέα και εκτυλίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο. Εξέφρασε δε την πίστη ότι το πρόγραμμα έχει δημιουργήσει φιλίες που θα κρατήσουν χρόνια.
 
Ο κ. Φουάντ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία για την υποστήριξη σε αυτούς τους νεαρούς ταλαντούχους δικηγόρους, την Τζισέ, τη Γεωργία, τη Νουράι και τον Ανδρέα σημειώνοντας ότι «είχαν μια γεμάτη βδομάδα, κατά την οποία απέκτησαν εμπειρίες από διάφορες υποθέσεις από δικηγορική και δικαστική σκοπιά. Ο Παύλος κι εγώ είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτούς».

Από την πλευρά της, η Γεωργία Κακούρη είπε ότι «ήταν μια εμπειρία που μας διάνοιξε ορίζοντες. Υπό την καθοδήγηση του Παύλου και του Κερίμ και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα βιώσαμε πτυχές του αγγλικού νομικού συστήματος, οι οποίες θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στην Κύπρο και να βελτιώσουν το δικό μας σύστημα. Ήταν επίσης εξαιρετική η εμπειρία με τους συναδέλφους μας, με τους οποίου ανταλλάξαμε απόψεις για όσα είδαμε».

Η Νουράι Νετσντέτ ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «Η εμπειρία μας στα γραφεία του Κερίμ και του Παύλου στα Αγγλικά Δικαστήρια μας ενέπνευσε να μεταφέρουμε τις πρακτικές αυτές πίσω στην Κύπρο και να φέρουμε τις κοινότητες μας πιο κοντά».

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αποσκοπεί στο να φέρει νεαρούς επαγγελματίες από τις δύο πλευρές του νησιού εγγύτερα μέσω κοινών επαγγελματικών συμφερόντων για ενίσχυση του διακοινοτικού διαλόγου, καθώς και τις διμερείς σχέσεις ΗΒ - Κύπρου στον νομικό τομέα, έρχεται μετά από το πρώτο επιτυχημένο πρόγραμμα που είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο