Νίκος Χαραλάμπους: Οι δημόσιες θέσεις δεν είναι πολυθρόνες

Για τη συνολική του προσφορά προς το κράτος τιμήθηκε ο πρώτος Επίτροπος Διοικήσεως και πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, κ. Νίκος Χαραλάμπους, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, από το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. 

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Γενικός Εισαγγελέας, κ. Κώστας Κληρίδης, αναφέρθηκε στην κρίση των θεσμών και των αξιών στην Κύπρο. Ο κ. Κληρίδης είπε μεταξύ άλλων ότι πολύ σοβαροί θεσμοί του κράτους διάγουν περίοδο κρίσης, γεγονός που οδηγεί σε κατάπτωση αξιών, αφού κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών έναντί τους. «Ο ισχυρότερος συνήγορος της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι η απάθεια των πολιτών. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει και πρωτομάστορες, θέλει και επιστάτες αλλά θέλει και εργάτες πολλούς», επισήμανε ο Γενικός Εισαγγελέας και ευχαρίστησε τον Νίκο Χαραλάμπους για το πολυσχιδές του έργο. 

Από την πλευρά του, ο τιμώμενος αναφέρθηκε σε γεγονότα που καταδεικνύουν καταρράκωση των θεσμών και υπογράμμισε ότι το κράτος θα πρέπει να επενδύσει στην παιδεία που να μην περιορίζεται στα γνωσιακά εφόδια αλλά να δημιουργεί πολίτες σκεπτόμενους, με κριτική σκέψη, με ιδανικά, αρχές και υγιή πατριωτισμό. Κάκισε τα φαινόμενα διαφθοράς, αναξιοκρατίας, κομματοκρατίας και έλλειψης λογοδοσίας ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι δημόσιες θέσεις θα πρέπει να είναι επάλξεις για προσφορά και όχι πολυθρόνες. 

«Σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνία γίνεται μάρτυρας πολιτικού αμοραλισμού και ο τυχοδιωκτισμός δυστυχώς τείνει να γίνει κανόνας, το έργο ανθρώπων όπως του Νίκου Χαραλάμπους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε ο Καθηγητής Ανδρέας Θεοφάνους, Πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Ο Καθηγητής Θεοφάνους είπε ότι ο Νίκος Χαραλάμπους ήταν υπόδειγμα ανδρός σε δημόσιο αξίωμα. «Έδωσε τιμή και αξία στις θέσεις που υπηρέτησε. Αυστηρός αλλά όχι απόλυτος, τυπικός αλλά όχι τυπολάτρης, δίκαιος αλλά όχι δογματικός», κατέληξε, αναλύοντας το σκεπτικό της απόφασης για βράβευσή του από το Κέντρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων θα θεσμοθετήσει σε ετήσια βάση την απονομή τιμής σε προσωπικότητες και οργανισμούς για την προσφορά τους στη χώρα.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής