Η ομιλία Αγκαστινιώτη που συγκίνησε στα εγκαίνια του Μουσείου Παγωτού

Την κορυφαία στιγμή που στιγμάτισε και σφράγισε την άποψη του για την P&P Ice Cream και τους ανθρώπους της μοιράστηκε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, τονίζοντας ότι το να προσφέρει κάποιος επιχειρηματίας συνεχώς στην κοινωνία, τους ανθρώπους και τα οργανωμένα σύνολα είναι απόδειξη ανθρώπινης και εταιρικής ποιότητας.

«Οι Παναγιώτηδες που έβαζαν ράχη»
Μιλώντας στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρώτου Μουσείου Παγωτού στην Κύπρο, PAPAFiLiPOU Ice Cream Museum, ο κ. Αγκαστινιώτης αναπόλησε μία στιγμή, η οποία απέδειξε το επιχειρηματικό ήθος και την ποιότητα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα Παγωτά Παπαφιλίππου.

Όπως είπε, πριν από δέκα χρόνια, επί υπουργίας Πραξούλας Αντωνιάδου, όταν ο ίδιος ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ήταν Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λευκωσίας οργανώνονταν για σειρά ετών φεστιβάλ παγωτού και διαγωνισμοί φωτογραφίας με θέμα το παγωτό, «με τη ράχη που έβαζαν πάντα οι Παναγιώτηδες (οι ιδρυτές της P&P Ice Cream, Παναγιώτης Χριστοφόρου και Παναγιώτης Παπαφιλίππου) και η ίδια η P&P Ice Cream».

Ο άνθρωπος που έδωσε το βραβείο του εκεί που έπρεπε
Όταν κάποτε έπρεπε να γίνει τελετή βράβευσης σχετική με τη βιομηχανία παγωτού από την τότε Υπουργό και τη Δήμαρχο Λευκωσίας, χωρίς δεύτερη σκέψη ο Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης είχε προτείνει τον εκ των ιδρυτών της P&P Ice Cream, Παναγιώτη Παπαφιλίππου, με την κριτική επιτροπή να συμφωνεί.

Ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου, όμως, είχε αντίθετη άποψη, ξεκαθαρίζοντας ότι το βραβείο έπρεπε να παραλάβει η πρώτη βιομηχανία παγωτού.

«Δεν πέρασε ούτε μία ώρα από την απόφαση μου και ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου με περίμενε στο γραφείο μου. Ήταν απόλυτος και μου είχε πει ότι δεν αποδέχεται αυτή την τιμή. Μου είπε μάλιστα ότι το ορθό ήταν να αποδοθεί το βραβείο στον Γιώργο Πρωτοπαπά της Regis, διότι αυτός ήταν ο πρώτος που βιομηχανοποίησε το παγωτό», ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, προσθέτοντας: «Έμεινα άφωνος και τον ρώτησα: Τον ανταγωνιστή σου; Και ο Παναγιώτης Παπαφιλίππου μου απάντησε χαρακτηριστικά “Δεν βάζω ράχη τόσα χρόνια για τις εκδηλώσεις μας για να εισπράξω διακρίσεις. Βάζουμε ράχη μόνος και με άλλους για να προοδεύσει ο κλάδος η βιομηχανία και ο τόπος”».

Παρόλο που ο κ. Αγκαστινιώτης προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Παπαφιλίππου, εντούτοις αυτός ήταν απόλυτος, αλλά «σωστός», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ επεσήμανε ότι το Μουσείο Παγωτού δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα προσφορά στον τόπο και τη βιομηχανία, «για να θυμούνται οι παλαιότεροι τον αγώνα, αλλά και να παραδειγματίζονται οι νεότεροι και να εμπεδώνουν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι τίποτα δεν χαρίζεται».

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής