Ο Kristofer Richard Kraus στο ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας

InBusinessNews  20/06/2019 16:54
Ο Kristofer Richard Kraus στο ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας

Ο Kristofer Richard Kraus στο ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας

InBusinessNews  20/06/2019 16:54

Τον διορισμό του Kristofer Richard Kraus ως Μη Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, με ισχύ από 19 Ιουνίου 2019.

RELATED ARTICLES


Ο διορισμός του κ. Kraus έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Γεννήθηκε το 1970 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σπούδασε Οικονομικά (B.Sc. with Majors in Multinational Management and Finance) στο Wharton School, University of Pennsylvania στις ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 στην Credit Suisse First Boston, με βάση τη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια των 11 χρόνων του στην επενδυτική τράπεζα, επικεντρώθηκε σε fixed income structuring and trading, με τα προϊόντα να περιλαμβάνουν εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, τίτλους που καλύπτονται από περιουσιακά στοιχεία και δομημένα προϊόντα. Από το 2003 μέχρι τον Μάιο του 2005, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και συνεπικεφαλής του Global CLO/CDO Group.

Από τον Ιούνιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2009, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στη Barclays Capital στη Νέα Υόρκη, οδηγώντας την αναμόρφωσή του structuring group και επεκτείνοντας το έτσι ώστε να περιλαμβάνει agency και proprietary trading, capital raising και quantitative analytics.

Από τον Ιούνιο του 2010, είναι στην Pacific Investment Company (PIMCO). Μέχρι το 2013 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Financial Institutions Advisory, με βάση τη Νέα Υόρκη, επικεφαλής ομάδων asset specialists που συμβουλεύουν πάνω σε bespoke restructuring και έργα αποτίμησης ισολογισμού για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ρυθμιστικούς οργανισμούς.

Από το 2014 ως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Portfolio Management, εστιάζοντας σε ευρωπαϊκές επενδυτικές στρατηγικές για τα εναλλακτικά ταμεία της PIMCO (με βάση το Λονδίνο από τον Σεπτέμβριο του 2016).

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας