Έφυγε από τη ζωή ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας

InBusinessNews  15/05/2019 13:55
Έφυγε από τη ζωή ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας

InBusinessNews  15/05/2019 13:55

Απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Μιχαλάκης Ζαμπέλας.

RELATED ARTICLES


Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας γεννήθηκε στο Παλαιχώρι, σε μια μεγάλη οικογένεια εννέα παιδιών. Ο καθηγητής του Κυριάκος Νεοκλέους, στο Εμπορικό Λύκειο Νεοκλέους, του μετέδωσε την αγάπη για το λογιστικό/ελεγκτικό επάγγελμα, έτσι ακολούθησε σπουδές στην Αγγλία. Το 1966, προτού επιστρέψει στην Κύπρο και μετά από συνέντευξη στην Pricewaterhouse, κέρδισε μια θέση στα γραφεία της στην Κύπρο. Στην πορεία, μαζί με τους Βάσο Ιωάννου και Νίκο Λακκοφή, δημιούργησαν το δικό τους ελεγκτικό γραφείο, το Ioannou Zampelas & Co.

Το 1970 μετονομάστηκε σε Coopers & Lybrand και δημιούργησε γραφείο στην Ελλάδα. Τέλη του 1988 η εταιρεία προχώρησε με τη Coopers & Lybrand Europe, ενώ το 1998 η Coopers & Lybrand ενώθηκε με την Pricewaterhouse Coopers.
    
Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το 1992, όταν εξελέγη Δήμαρχος Λευκωσίας, αλλά παρέμεινε non executive chairman μέχρι το 2005. Η θητεία του στη δημαρχία έληξε το 1997. Ήταν διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του Λουκία.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας