Σημαντική διάκριση για τη Στέλλα Μούρεττου σε παγκύπριο δημοσιογραφικό διαγωνισμό

Σε δύο καταξιωμένους δημοσιογράφους απονεμήθηκε σήμερα εξ ημισείας το βραβείο του πρώτου παγκύπριου δημοσιογραφικού διαγωνισμού με θέμα την προαγωγή και προβολή του επιχειρείν και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο, που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και η Cyta, για το 2018.
 
Πρόκειται για τους Στέλλα Μούρεττου, δημοσιογράφο του περιοδικού In Business και τον Βάσο Βασιλείου, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», για τα ρεπορτάζ τους με τίτλο «Ώρα για αλλαγή: Το μέλλον της παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών» και «Μία επιχείρηση για κάθε 4 Κυπρίους», αντίστοιχα. Οι βραβευθέντες θα μοιραστούν το ποσό των €1500. Η επιλογή των νικητών έγινε από τετραμελή επιτροπή αξιολόγησης.
 
Ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, ο οποίος σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της Cyta, στη Λευκωσία, σημείωσε πως «η επιχειρηματικότητα και το επιχειρείν στην Κύπρο είναι δύο έννοιες που έχουν κατά καιρούς δαιμονοποιηθεί» και υπογράμμισε την ανάγκη να αναδειχθεί «η πραγματική επιχειρηματικότητα», με τη συνεισφορά και του δημοσιογραφικού κόσμου.
 
Ο Υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης και την Εθνική Δήλωση Πολιτικής για την επιχειρηματικότητα που υιοθετήθηκε το 2014 και αφορούσε πέραν των 100 δράσεων σε όλα τα Υπουργεία, προσπάθεια που, όπως είπε, «δεν αγκαλιάστηκε στο εσωτερικό και από την κοινωνία και τον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά είχε υποτιμηθεί».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η επιχειρηματικότητα πρέπει να αναδειχθεί γιατί είναι συνυφασμένη με την ευμάρειά μας.
 
Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΕΣΚ Γιώργος Φράγκος ανέφερε πως η ΕΣΚ και η ΟΕΒ επενδύουν μακροπρόθεσμα σε αυτή τη συνέργεια και θεσπίζουν ένα θεσμό μακράς πνοής, ευελπιστώντας ότι αυτός θα προαγάγει και θα προβάλει όχι μόνο την κυπριακή επιχειρηματικότητα, αλλά και την κυπριακή δημοσιογραφία.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Πέτρου είπε, στο δικό του χαιρετισμό, ότι η ΟΕΒ έχει θέσει ως πρωταρχικής σημασίας στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλες τις μορφές και την προώθηση της ελεύθερης οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς, και σε αυτό το πλαίσιο είναι που συμμετέχει στη διοργάνωση του διαγωνισμού.
 
Είπε δε ότι η ΟΕΒ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο της στη διαμόρφωση και προώθηση θέσεων και προτάσεων σε θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, οικονομίας και επενδύσεων και παράλληλα, αποδίδει μεγάλη σημασία στον τομέα της ενημέρωσης, αφού μέσα από αυτήν γίνονται γνωστές στο ευρύ κοινό, οι δράσεις, οι τάσεις και οι πρωτοβουλίες του επιχειρηματικού κόσμου.
 
Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta Ανδρέας Νεοκλέους ανέφερε πως οι νέες τεχνολογίες έχουν καταργήσει τα συμβατικά όρια και τους φραγμούς της ενημέρωσης και οι μηχανισμοί διάδοσης της πληροφορίας έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που έχουν οδηγήσει τη δημοσιογραφία σε μια εντελώς νέα εποχή. Αυτά τα δεδομένα σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που τρέχουν, σηματοδοτούν την ανάγκη η δημοσιογραφία να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μαζί και η συνολικότερη λειτουργία των ΜΜΕ, αλλά και η ίδια η κοινωνία, είπε και σημείωσε ότι η Cyta ήδη διαθέτει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που προσφέρουν τις υπερύψηλες ταχύτητες και την ασφάλεια διάχυσης των πληροφοριών και έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη του βασικού συμμέτοχου στην προσπάθεια για ψηφιακό αναμετασχηματισμό των ΜΜΕ, αλλά και της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας γενικότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου