Alec A. Mizzi: Εντυπωσιασμένος με επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο

 Μετά την επιτυχημένη πορεία του στη Μάλτα, ο όμιλος Alf Mizzi & Sons Group πρόσφατα απέκτησε παρουσία και στην Κύπρο με τον άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της γνωστής αλυσίδας Homemate. H επιλογή της Κύπρου έγινε μέσα στο πλαίσιο απόφασης του Ομίλου το 2007 να αρχίσει τις επενδύσεις κι εκτός συνόρων, επιλέγοντας τη Ρουμανία, τη Λιβύη και την Ιταλία, που απετέλεσαν τις κύριες αγορές ανάπτυξής του.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό IN Business τεύχος Απριλίου ο CEO του Ομίλου, δρ Alec A. Mizzi επισημαίνει πως η Κύπρος επιλέγηκε ως ένας καλός επενδυτικός προορισμός: «Οι χώρες μας έχουν, συν τοις άλλοις, πολλά κοινά. Είναι δύο μικρά νησιά της Μεσογείου, μέλη της ΕΕ, ενώ υπήρξαν και βρετανικές αποικίες». Ο δρ Mizzi δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος, στο πλαίσιο της όλης προσπάθειάς της ν’ ανακάμψει γρήγορα από την πρόσφατη οικονομική κρίση.

Homemate
H ιστορία της αλυσίδας Homemate ξεκίνησε στη Μάλτα 20 χρόνια πριν, με το άνοιγμα του πρώτου μαγαζιού από τον όμιλο Alf Mizzi & Sons Group. Η φιλοσοφία της Homemate βασίζεται στο DIY, ενώ παράλληλα προσφέρει μια μεγάλα γκάμα επίπλων, υφασμάτων, ειδών οικιακής χρήσης, χαλιών και άλλων συναφών προϊόντων. Ο όμιλος λειτουργεί, επίσης, στη Μάλτα κατάστημα 7.000 τ.μ., όπου διαθέτει αποκλειστικά έπιπλα, The Atrium.

Η επιλογή του σημείου, όπου ο όμιλος κατέληξε να εγκαταστήσει το πρώτο Homemate στη χώρα μας, ασφαλώς και δεν ήταν τυχαία, σύμφωνα με τον κ. Mizzi: «Το κατάστημα στη Λακατάμια, που εκτείνεται σε 7.000 τ.μ., κατασκευάστηκε από τον Γιαννάκη Έλληνα ειδικά για δραστηριοποίηση στο λιανικό εμπόριο, ενώ συνάμα βρίσκεται σε καλή τοποθεσία, ακριβώς δίπλα από το νέο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας. Στόχος μας είναι να αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τη δυτική πλευρά της πόλης». Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα πλάνα του ομίλου περιλαμβάνουν το άνοιγμα κι άλλων καταστημάτων σε όλη την Κύπρο.

Η ανταπόκριση
Στην Κύπρο η ανταπόκριση ήταν εξαιρετικά θετική, όπως ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η βελτίωση από πλευράς τους θα είναι συνεχής τόσο σε προϊόντα όσο και σε υπηρεσίες, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών και την ικανοποίηση των αναγκών αλλά και του γούστου τους.

Οι επενδύσεις
Ο Όμιλος Alf Mizzi & Sons μετά το άνοιγμα του Homemate σύναψε συμφωνία με τον Όμιλο Λανίτη που είχε ως αποτέλεσμα την εισαγωγή στην Κύπρο της αλυσίδας Ιταλικών εστιατορίων Vecchia Napoli στην περιοχή του κάστρου στη Λεμεσό. Παράλληλα αποφάσισε να αγοράσει πλειοψηφικό μερίδιο σε εταιρεία που πρωταγωνιστεί στον τομέα των FMCGs, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της. Η όλη συμφωνία θα συμπληρωθεί μετά την έγκριση των εποπτικών Αρχών.

Ο όμιλος
Ο όμιλος Alf Mizzi & Sons Group ιδρύθηκε το 1915 κι αποτελεί μέχρι και σήμερα οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία, εκτός από τα μέλη της οικογένειας, δραστηριοποιούνται άλλοι 170 μάνατζερ. H βασική και παλαιότερη δραστηριοποίησή του είναι η διανομή FMCGs προϊόντων, την οποία διαχειρίζεται η AMSM, με πέραν των 400 υπαλλήλων, διαθέτοντας κορυφαίες μάρκες, όπως, Cadbury, Milka, Oreo, Φιλαδέλφεια, Hall, La Vache Qui Rit, Findus, Tilda, Rio Mare, McCain, Innocent και Lesieur.

Περισσότερα στο περιοδικό IN Business τεύχος Απριλίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Απριλίου στα περίπτερα

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι