Γυναίκες: Βάζουν καθημερινά τη σφραγίδα τους στην Α/φοι Λανίτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και τα πολυάριθμα παραδείγματα γυναικών που διαπρέπουν στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και τις τέχνες αποδεικνύουν καθημερινά πως είναι ισχυρότερα από τα στερεότυπα. 

Στην Α/φοι Λανίτη, δυναμικές και δραστήριες γυναίκες βάζουν καθημερινά τη σφραγίδα τους με τις πρωτοβουλίες που παίρνουν και την εργασία που επιτελούν σε ολόκληρη την εταιρεία, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, γνωρίζουμε τέσσερις γυναίκες, στελέχη της κορυφαίας εταιρείας μη αλκοολούχων ποτών της Κύπρου, οι οποίες μοιράζονται τις απόψεις και  εμπειρίες τους, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.  

Κάλια Πατσιά, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων


Στο πηδάλιο της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων της Α/φοι Λανίτη βρίσκεται η Κάλια Πατσιά. Ξεκινώντας το 2005 ως Senior Brand Manager των προϊόντων της The Coca-Cola Company, δημιούργησε δύο χρόνια αργότερα το Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας, του οποίου ηγείται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

«Με εμπνέει το πάθος με το οποίο δουλεύουμε καθημερινά, οι ευκαιρίες για ανέλιξη και ανάπτυξη που παρέχει η εταιρεία Α/φοί Λανίτη και ο Όμιλός μας Coca-Cola HBC στους ανθρώπους μας και το γεγονός ότι εξελισσόμαστε συνεχώς τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Είναι πολύ συναρπαστικό να εκπροσωπούμε τα μεγαλύτερα παγκόσμια  brands», δήλωσε.

Η κ. Πατσιά ανέφερε ότι η Α/φοι Λανίτη, ως μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, δεσμεύεται από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, που μεταξύ άλλων αφορούν και στην Ισότητα των Φύλων. Με βάση αυτούς τους Στόχους, ο Όμιλος Coca-Cola HBC έχει αναλάβει τη δέσμευση να αυξήσει μέχρι το 2025 στο 50% το ποσοστό των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις από το 35% που είναι σήμερα.

Ροδάνθη Χατζηπιερή, Διευθύντρια Εργοστασίων   
 

Ρόλο-κλειδί στην ομαλή λειτουργία της εταιρείας κατέχει η Ροδάνθη Χατζηπιερή. Είναι η Διευθύντρια Εργοστασίων της Α/φοι Λανίτη, ενώ από την 1η Απριλίου αναλαμβάνει τη θέση της Διεύθυνσης Αποθηκών της Κύπρου. Εργάζεται στην εταιρεία από το 2006 έχοντας υπηρετήσει νευραλγικούς ρόλους στη διάρκεια της πολύχρονης πορείας της όπως Quality Assurance Manager και Production Manager – Dairy & Aseptic. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ροδάνθη Χατζηπιερή ηγήθηκε της υλοποίησης του νέου μοντέλου λειτουργίας των εργοστασίων της εταιρείας στην Κύπρο.

«Το να εκπροσωπώ την κορυφαία μάρκα στον κόσμο, να προσφέρω ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές και να εργάζομαι καθημερινά με φίλους είναι εκείνο που με κάνει υπερήφανη ως εργαζόμενη στην Α/φοι Λανίτη» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον στόχο της αύξησης του ποσοστού γυναικών στις διευθυντικές θέσεις που τέθηκε από την Coca-Cola HBC, η κ. Χατζηπιερή ανέδειξε το γεγονός ότι διάφορες μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι ομάδες με ισόποση εκπροσώπηση των δύο φύλων είναι πιο παραγωγικές, πιο καινοτόμες και επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα.
 
Νίκολα Χριστοδουλίδη, Senior Brand Manager
 

Η Νίκολα Χριστοδουλίδη εργάζεται στην Α/φοι Λανίτη από το 2009, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της στην εταιρεία από το τμήμα Trade Marketing, ενώ σύντομα μετέβη στο Βrand Μarketing των μη ανθρακούχων αναψυκτικών και του νερού Κύκκος και ΑΥΡΑ. Σήμερα, είναι Senior Brand Manager για όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα της εταιρείας.

«Νιώθω υπερήφανη που εργάζομαι με μια ομάδα όπως αυτή της εταιρίας Α/φοί Λανίτη. Η δουλειά μας, με εμπνέει καθημερινά ώστε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δέκα χρόνια τώρα, εξακολουθώ να έχω ισχυρό κίνητρο ώστε να γίνομαι καλύτερη, ενώ παράλληλα νιώθω υπερηφάνεια για την ποιότητα των προϊόντων που προσφέρουμε στον Κύπριο καταναλωτή».

Για τη κ. Χριστοδουλίδη η επιλογή της Α/φοι Λανίτη να εμπιστευτεί γυναίκες σε ανώτερες – διευθυντικές θέσεις θα έπρεπε να λειτουργεί ως παράδειγμα για όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις.
 
Νίκη Ανδρέου, Διευθύντρια Πωλήσεων Λευκωσίας
 

Η Νίκη Ανδρέου είναι Διευθύντρια Πωλήσεων Λευκωσίας. Εργάζεται στην Α/φοι Λανίτη από το 2014, έχοντας ξεκινήσει από το τμήμα Πωλήσεων και το τμήμα Marketing. Σήμερα διευθύνει μια ομάδα έξι ατόμων με κύριο στόχο την ανάπτυξή τους.

«Η εταιρεία Α/φοί Λανίτη, επενδύει στους ανθρώπους της, μας προσφέρει συνεχή εκπαίδευση και μας δίνει την ευκαιρία να εξελισσόμαστε και να βελτιωνόμαστει. Μαζί Μπορούμε, μαζί Γίνεται, είναι οι φράσεις που με εκφράζουν. Είμαστε μια ομάδα που μαζί χτίζουμε για το αύριο και στηρίζουμε πάντα ο ένας τον άλλο. Είμαι πολύ περήφανη που ανήκω σε αυτή την ομάδα, την ομάδα ανθρώπων της εταιρείας Α/φοι Λανίτη».

Η κ. Ανδρέου στάθηκε ακόμη στο γεγονός πώς η Α/φοι Λανίτη εφαρμόζει συγκεκριμένη πολιτική κατά των διακρίσεων σε οποιοδήποτε εργασιακό θέμα ενδέχεται προκύψει (π.χ. βάσει φυλής,  πολιτικών πεποιθήσεων,  θρησκεύματος, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, ειδικών αναγκών ή του φύλου των εργαζομένων), ενώ ενθαρρύνεται η αναφορά περιστατικών παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ας ευχηθούμε ότι περισσότερες επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Α/φοί Λανίτη όπου οι γυναίκες είναι σε πρώτο πλάνο.

Δειτε Επισης

Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής