Disney: «Κόβει» τα έσοδα του CEO κατά $13,5 εκατ.

Η Walt Disney Co. κόβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τα πιθανά μελλοντικά έσοδα του CEO της, Μπομπ Ίγκερ, λίγες μόνο μέρες πριν την ετήσια συνάντηση με τους επενδυτές, όπου οι τελευταίοι αναμένεται να ψηφίσουν σχετικά με το πρόγραμμα πληρωμών του γίγαντα της ψυχαγωγίας.

Η ετήσια αμοιβή του Ίγκερ θα είναι 35 εκατ. δολάρια μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την 21st Century Fox Inc. του Ρούπερτ Μέρντοχ. Αυτό το ποσό είναι 28% λιγότερο σε σχέση με την αρχική του αμοιβή που ήταν στα 48,5 εκατ. δολάρια. Η εταιρεία δεν προέβη σε κάποια αιτιολόγηση για αυτή τη μείωση.

Η μείωση έρχεται, βέβαια, λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση της Disney στις 7 Μαρτίου, όπου το συμβόλαιο του Ίγκερ είναι πιθανό να αντιμετωπίσει την αντίσταση των επενδυτών. Πριν ένα χρόνο, πάνω από τους μισούς μετόχους ψήφισαν κατά του προγράμματος αμοιβής των ανώτερων στελεχών. Κάτι που χαρακτηρίστηκε ως μια αξιοσημείωτη «επίπληξη», δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών S&P 500 καταγράφει μια μέση υποστήριξη στα ανώτερα στελέχη που ξεπερνά το 90%.

Ακόμα και με την μείωση στον μισθό του, ο 68χρονος Ίγκερ παραμένει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEO μιας αμερικάνικης εταιρείας που εντάσσεται στο χρηματιστήριο, σύμφωνα με το Bloomberg Pay Index. Ο βασικός του μισθός που ανέρχεται στα 3 εκατ. δολάρια είναι πάνω από τον διπλάσιο σε σχέση με το μέσο μισθό άλλων CEO εταιρειών που βρίσκονται στο S&P 500. Έχει, επίσης, την ευκαιρία να συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια σε μετοχές μέσα στα επόμενα χρόνια, ανάλογα με την επιστροφή των μετοχών της Disney, πέρα από τις μετοχής αξίας 28 εκατ. δολαρίων που θα λάβει όσο εφόσον παραμείνει CEO μέχρι το 2021.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται