M. Khalaf: Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην MetLife

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της MetLife, Inc. (NYSE: MET), ο Michel A. Khalaf, Πρόεδρος του τομέα US Business και ΕΜΕΑ, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της MetLife από την 1η Μαΐου 2019. Ο κ. Khalaf θα καταλάβει, επίσης, θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας από την 1η Μαΐου. Ο μέχρι τώρα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife, Steven A. Kandarian, ο οποίος συνταξιοδοτείται, θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι και τις 30 Απριλίου 2019.
 
Ο Michel Khalaf ήταν πρόεδρος της MetLife ΕΜΕΑ από το 2011, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 στα καθήκοντά του προστέθηκε και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Εταιρείας στις ΗΠΑ. Μέσα από τον διευρυμένο αυτόν ρόλο, ήταν υπεύθυνος για τους κλάδους Ομαδικών, Συνταξιοδοτικών και Επενδυτικών Προγραμμάτων, Γενικών Ασφαλίσεων στις ΗΠΑ, καθώς και για το Global Employee Benefits (GEB), τη μοναδική οριζόντια δραστηριότητα της MetLife, στο πλαίσιο της οποίας παρέχει λύσεις για την ασφάλιση εργαζομένων σε τοπικούς και πολυεθνικούς εργοδότες σε 39 χώρες. Επίσης, ήταν υπεύθυνος για τις πωλήσεις ομαδικών και ατομικών συμβολαίων μέσω πρακτόρων, μεσιτών, τραπεζών και απευθείας καναλιών σε περισσότερες από 25 χώρες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.
 
Πριν αναλάβει επικεφαλής EMEA, ο Michel Khalaf ήταν εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife για τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία. Εντάχθηκε στο δυναμικό της MetLife το 2010, μετά την εξαγορά της American Life Insurance Company (Alico) από την AIG. Στη διάρκεια των 21 ετών που εργάστηκε στην Alico, ανέλαβε σειρά ηγετικών θέσεων σε διάφορες αγορές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Καραϊβική, η Γαλλία και η Ιταλία. Το 1996, έγινε ο πρώτος Γενικός Διευθυντής της Alico στην Αίγυπτο. Το 2001, ανέλαβε τη θέση του Regional Senior Vice President, με τομέα ευθύνης τις δραστηριότητες Ζωής, Σύνταξης και Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alico για την Πολωνία, τη Ρουμανία και τις χώρες της Βαλτικής. Την ίδια χρονιά, έγινε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Amplico Life, θυγατρικής εταιρείας Ασφαλίσεων Ζωής της Alico στην Πολωνία. Λίγο αργότερα, ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Philamlife, συνεργαζόμενης εταιρείας της AIG στις Φιλιππίνες.

Ο Michel Khalaf είναι απόφοιτος του Syracuse University με Bachelor of Science στη Μηχανολογία και MBA στα οικονομικά. Είναι μέλος του Life Management Institute.

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής