Γιάννης Τσέλεπος: 30 χρόνια παραγωγής ποιοτικών οίνων

30χρονα επιτυχίας στην παραγωγή ποιοτικών οίνων γιορτάζει το 2019 ο Γιάννης Τσέλεπος. Ο Κύπριος οινολόγος, απόφοιτος του πανεπιστημίου της Dijon στην Βουργουνδία και οραματιστής, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την ποικιλία Μοσχοφίλερο κάνοντάς την μία από της πιο κοσμοπολίτικες ποικιλίες. Είναι από τους κύριους  συντελεστές που συνέβαλαν στην αναβάθμιση του ελληνικού αμπελώνα.
 
Μετά την ολοκλήρωση του οινοποιείου στη Μαντινεία, σήμερα ο Γιάννης Τσέλεπος δραστηριοποιείται στις περιοχές της Νεμέας και της Σαντορίνης, με δύο νέα οινοποιεία δουλεύει άλλες δύο σημαντικές ποικιλίες, το Αγιωργήτικο και το Ασσύρτικο, οι οποίες μαζί με το Μοσχοφίλερο αποτελούν τους κύριους πρεσβευτές του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικού.
 
Σήμερα και στις τρεις αυτές περιοχές τα οινοποιεία της εταιρείας διαθέτουν 700 στρέματα ιδιόκτητου αμπελώνα. Παράγονται επίσης στο κτήμα στη Μαντινεία, κρασιά από διεθνείς ποικιλίες, Merlot (Κοκκινόμυλος), Cabernet Sauvignon (Αυλοτόπι), Chardonnay (Μαρμαριάς),  Gewürztraminer (Μελισσόπετρα), όπου κατά τo Hugh Johnson’s (Pocket Wine Book), τον κορυφαίο οδηγό για κρασιά παγκοσμίως, αποτελούν τα κορυφαία ελληνικά κρασιά.
 
Επ’ ευκαιρία των εορτασμών, ο Γιάννης Τσέλεπος ήρθε στην Κύπρο όπου παρουσίασε τα κρασιά του σε δείπνο για οινόφιλους και επαγγελματίες στις 23 Ιανουαρίου 2019 στο Pralina Experience στην Λευκωσία και στις 24 Ιανουαρίου στο Dionysus Mansion στην Λεμεσό όπως επίσης και σε μια κάθετη γευσιγνωσία παλαιών χρονιών του Κοκκινόμυλου στην La Bodega Premium Cava στην Πάφο. Πήρε μέρος επίσης στην Έκθεση Πελοποννησιακού Οίνου στην Λεμεσό στις 27 Ιανουαρίου στην Λεμεσό.
 
Αποκλειστικοί εισαγωγείς και διανομείς για την κυπριακή δασμολογημένη και αδασμολόγητη αγορά, των κρασιών του Κτήματος Τσέλεπου αλλά και μίας τεράστιας γκάμας ξακουστών διεθνών brands οινοπνευματωδών και κρασιών είναι η Othon Ghalanos Group. Τα κρασιά διατηρούνται σε αποθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Διανέμει η Ghalanos Distributors Ltd, θυγατρική του συγκροτήματος, σε όλο το φάσμα της αγοράς, με άρτια καταρτισμένο προσωπικό, γρήγορα και με επαγγελματισμό.

 


 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ