Εννέα χρόνια από τον άδικο χαμό του Άντη

Εννέα χρόνια χωρίς το χαμόγελο, τις ικανότητες, τις ιδέες, τον πρωτοποριακό τρόπο σκέψης, τις πολλές και πλούσιες επαφές με το εξωτερικό, τις εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις που έκτισε με συνεργάτες, φίλους και πελάτες από τη δουλειά. Είναι ομολογουμένως πολλά τα εννέα χρόνια χωρίς τον Άντη Χατζηκωστή, ο οποίος πολύ πρόωρα και ιδιαίτερα άδικα χάθηκε από τη ζωή των οικείων του, αφήνοντας τεράστιο κενό στον εκδοτικό οίκο ΔΙΑ αλλά και στις κυπριακές επιχειρήσεις ευρύτερα.

Οι σπουδές και η επιστροφή στην Κύπρο
Ο Άντης Χατζηκωστής αφού σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Μεγάλη Βρετανία επέστρεψε στην Κύπρο, μέσα της δεκαετίας του 1990 και ανέλαβε αμέσως δουλειά στον εκδοτικό οίκο ΔΙΑΣ, υπηρετώντας σε διάφορα πόστα του οργανισμού.
 
Μερικά χρόνια αργότερα ο πατέρας του, Κωστής Χατζηκωστής εμπιστεύθηκε τον τριαντάρη Άντη για να αναλάβει τα ηνία του εκδοτικού οίκου ΔΙΑΣ.
 
Η ανάληψη των ηνίων του ΔΙΑ
Ως επικεφαλής του ΔΙΑ ο Άντης Χατζηκωστής έβαλε όλο το μεράκι, τις ιδέες και το διευθυντικό του στυλ σε κάθε έκφανση δραστηριοτήτων του οργανισμού. Έφερε νέα ΜΜΕ στην Κύπρο, όπως περιοδικά και ιστοσελίδες, δημιούργησε την πρώτη δωρεάν εφημερίδα στη χώρα, λειτούργησε ραδιοφωνικούς σταθμούς, συνήψε πολλές συνεργασίες με ελληνικά media, ενώ οδήγησε το Sigma στην κορυφή των τηλεθεάσεων.
 
Η χρυσή εποχή του ΔΙΑ, δηλαδή η δεκαετία του 2000 είχε την προσωπική του σφραγίδα. Παράλληλα, εμπιστεύθηκε άτομα για σημαντικές θέσεις, δίνοντας χώρο για ευελιξία και ελευθερία κινήσεων στους στενούς συνεργάτες του, αγνοώντας το παλιομοδίτικο μοντέλο του συγκεντρωτισμού.
 
Επί ημερών Άντη Χατζηκωστή ο ΔΙΑΣ κατέστη ο μεγαλύτερος οίκος ΜΜΕ στην Κύπρο. Το επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία του Sigmalive, το οποίο επίσης κατέστη η κορυφαία πλατφόρμα ενημέρωσης στην Κύπρο σε σχέσεις με τις επισκέψεις που έχει καθημερινά. Πάντα πρόθυμος να μάθει και να ακούσει κάτι καινούργιο ο Άντης πίστεψε πολύ στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, τα οποία πέραν των εντύπων έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον ΔΙΑ. Sigma, Sigmalive και ραδιόφωνα αποτελούν μέχρι σήμερα πρωταγωνιστικά ΜΜΕ στο κυπριακό πεδίο.
 
Οι προσωπικές σχέσεις στις επιχειρήσεις
Παρόλο που αφιέρωνε αμέτρητες ώρες για τις εργασίες και την ανάπτυξη του ΔΙΑ, ο Άντης Χατζηκωστής είχε το χάρισμα να κτίζει προσωπικές σχέσεις με συνεργάτες αλλά και πελάτες από τον χώρο των κυπριακών επιχειρήσεων.
 
Η εκτίμηση προς το πρόσωπό του ήταν τεράστια ακόμη και από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, ενώ κατάφερε να έχει λόγο σε επίπεδο εκδοτών, πολιτικής ζωής και εξελίξεων αλλά και επιχειρήσεων.
 
Για όλους τους πιο πάνω λόγους ο Άντης Χατζηκωστής περιλαμβάνεται στους νέους επιχειρηματίες που έβαλαν έντονα την υπογραφή τους στο κυπριακό, επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιχειρηματικές βραβεύσεις IN Business Awards, αποδίδουν ετησίως την τιμητική διάκριση «Νεαρός επιχειρηματίες της Χρονιάς εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή».
 
Είναι πραγματικά πολλά τα εννέα χρόνια δίχως τον Άντη, ωστόσο, όσο τα χρόνια περνούν ο πόνος περιορίζεται και όλοι όσοι είχαν επαφή μαζί του θυμούνται όλα κέρδισαν πλάι του, όσα έμαθαν και όσα πήραν σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους