ΗΠΑ: Αίρει τις κυρώσεις κατά Deripaska

InBusinessNews  20/12/2018 18:41
ΗΠΑ: Αίρει τις κυρώσεις κατά Deripaska

ΗΠΑ: Αίρει τις κυρώσεις κατά Deripaska

InBusinessNews  20/12/2018 18:41

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει κατά των επιχειρήσεων του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Oleg Deripaska, μεταξύ των οποίων και του κολοσσού στον τομέα του αλουμινίου, Rusal, καθώς και στη μητρική του En+. Πρόκειται για τις πιο αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από το 2014 που η Μόσχα επέβαλε την προσάρτηση της Κριμαίας.

RELATED ARTICLESΤον περασμένο Απρίλιο, το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ επέβαλε κυρώσεις σε Rusal, En+ και άλλες επιχειρήσεις όπου κατέχει μερίδιο ο Deripaska, με την αιτιολογία ότι σημειώθηκαν «κακόβουλες δραστηριότητες» από τη Ρωσία, πουν προκαλούν αναταράξεις στην παγκόσμια αγορά αλουμινίου.

Μετά την άσκηση πίεσης από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ουάσινγκτον ανέβαλε την επιβολή των κυρώσεων και άρχισε συνομιλίες με την ομάδα του Deripaska, ώστε να αφαιρέσει τις επιχειρήσεις του από τη μαύρη λίστα, αν παραδώσει τον έλεγχο της Rusal.

Για τον ίδιο τον Deripaska, οι κυρώσεις θα συνεχίσουν να ισχύουν, διαμήνυσε το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ.

Ωστόσο, οι τρεις επιχειρήσεις του Deripaska, η Rusal, η En+και η εταιρεία ενέργεια EuroSibEnergo συμφώνησαν να κάνουν αναδιάρθρωση για να μειωθούν τα μερίδια του Deripaska.

Σήμερα η μετοχή της Rusal έκανε άλμα 27% στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο – μήνα κατά τον οποίο ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας