FT: Άνθρωπος της χρονιάς ο Τζορτζ Σόρος

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Τζορτζ Σόρος ανακηρύχθηκε «προσωπικότητα της χρονιάς 2018» από τους Financial Times, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εφημερίδα.

«Η επιλογή της ‘προσωπικότητας της χρονιάς’ από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά, η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί», ανέφερε η εφημερίδα, αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

Στα 88 του χρόνα, ο Τζορτζ Σόρος περιγράφεται ως ο «πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds», αλλά επίσης ως «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοικτής κοινωνίας», ο οποίος «χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».

Με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός στον χρηματοπιστωτικό κόσμο για την κερδοσκοπική του επίθεση στη στερλίνα το 1992, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος για τους εθνικιστές και τους συνωμοσιολόγους, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, που τον κατηγορούν ότι στηρίζει την παράνομη μετανάστευση μέσω της ανθρωπιστικής του δράσης.

Στην Ευρώπη, το ίδρυμά του μετέφερε την έδρα του τον Αύγουστο από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν μιας σειράς νόμων με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος».

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε επίσης τον δισεκατομμυριούχο, μεγάλο χορηγό των Δημοκρατικών, ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις ενάντια στην επικύρωση του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Τον Οκτώβριο ο Σόρος, αποτέλεσε στόχο, όπως και άλλοι αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου, ενός εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιό του.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr 

Δειτε Επισης

Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής
Φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ κατέκτησε τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό
Χρίστος Ελληνίδης: Ο Κύπριος τεχνοκράτης στην Ε.Ε., φωνή της Ευρώπης σε όλες τις γλώσσες
Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξελέγη εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου