Nέος Πρόεδρος της ΟΕΒ o επιχειρηματίας Γιώργος Πέτρου

Σε τακτική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, το Σώμα εξέλεξε ομόφωνα τον κύριο Γιώργο Πέτρου στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της ΟΕΒ για τη διετία 1/1/2019 μέχρι 31/12/2020.

Ο κ. Πέτρου, διαδέχεται τον κ. Χρίστο Μιχαηλίδη, ο οποίος υπηρέτησε στο αξίωμα του Προέδρου από το 2014. Σύμφωνα με ρητή επιταγή του Καταστατικού της ΟΕΒ, κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να υπηρετήσει ως Πρόεδρος της Οργάνωσης, περισσότερο από δύο διετείς θητείες.

Ο κ. Πέτρου εκλέγηκε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ το 2005, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) το 2011 και υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης από το 2017. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο Μηχανολογία, με ειδίκευση στην Οικονομία και Βιομηχανικό Νόμο, απασχολήθηκε ως Ανώτατο Στέλεχος σε πολυεθνικές Πετρελαϊκές Εταιρείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ από το 1977 είναι ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Peta, με δύο εργοστάσια στην Κύπρο και ένα στην Ιορδανία και από το 2007 είναι  Ιδρυτής  και  Διευθύνων  Σύμβουλος  της  Εταιρείας  Πετρελαιοειδών  Staroil. 

«Θεωρώ μεγάλη τιμή την ομόφωνη εκλογή μου στην  Προεδρία της ΟΕΒ για την επόμενη διετία και θέλω να διαβεβαιώσω όλους πως κατά τη διάρκεια της θητείας μου στόχος μου θα είναι η διαρκής ενίσχυση του βαρυσήμαντου ρόλου που  διαδραματίζει η ΟΕΒ στα οικονομικά και επιχειρηματικά δρώμενα της Κύπρου», δήλωσε ο κ. Πέτρου.

«Κατά τη διάρκεια του έτους που υποδεχόμαστε σε λίγες μέρες, αναμένεται να είναι πολλές οι προκλήσεις για την κυπριακή οικονομία και η ΟΕΒ δηλώνει παρούσα, ενωμένη και πανέτοιμη να συμβάλει δημιουργικά  προς όφελος της χώρας μας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Παράλληλα με την ανάδειξη του κύριου Πέτρου στην Προεδρία, το ΔΣ της ΟΕΒ εξέλεξε τέσσερα νέα Μέλη στην 20μελή Εκτελεστική της Επιτροπή, και συγκεκριμένα τους κκ:

  • Ιωάννου Λύσανδρο
  • Κουντούρη Αντώνη
  • Παντελίδη Γιώργο
  • Τοφαρίδη Κλεόβουλο (Λάκη)

Ο νέος Πρόεδρος θα διορίσει από τα Μέλη της ΕΕ, Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αντιπροέδρους οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2019 και οι οποίοι θα τον πλαισιώνουν κατά τη διετία που ακολουθεί, για υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΕΒ.
 
Βιογραφικό σημείωμα Γιώργου Πέτρου
Γεννήθηκε στην Έγκωμη Λευκωσίας to 1947.  Σπούδασε Μηχανολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία με ειδίκευση στην Οικονομία και Βιομηχανικό Νόμο και ακολούθως επιστρέφει στην Κύπρο όπου και εργοδοτείται από την εταιρεία SHELL. Υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις και βαθμίδες των Πολυεθνικών ‘’SHELL’’ και ‘’BP’’ τόσο στην Κύπρο όσο και στα κεντρικά γραφεία των Εταιρειών  στην Αθήνα και στο Λονδίνο και το 1995 προήχθη στην θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ‘’BP Κύπρου’’ όπου υπηρέτησε μέχρι το 2002. Από το 2003 ανέλαβε ως μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Νεοϊδρυθείσας ΒΡ Ανατολικής Μεσογείου.

Το 1977,  ιδρύει  βιοτεχνία κατασκευής πινέλων και ρολών με την επωνυμία PETΑ η οποία σήμερα  διαθέτει 2 εργοστάσια, στην Κύπρο και την Ιορδανία, με εξαγωγές  σε 15 χώρες.  Τρίτο εργοστάσιο της Εταιρείας, η PETA PLASTICS, ιδρυθέν το 2000 ειδικεύεται στην παραγωγή πλαστικών ειδών συσκευασίας και φιαλών.
Το 2007 προχώρησε στην Ίδρυση ιδιόκτητης Εταιρείας Πετρελαιοειδών, την STAROIL, που ειδικεύεται στην  διανομή καυσίμων σε εμπορικούς καταναλωτές και νοικοκυριά και πρόσφατα προσχώρησε στην δημιουργία Ιδιόκτητων Πρατηρίων Καυσίμων.

Διετέλεσε για χρόνια μέλος του Δ. Συμβουλίου των Κυπριακών Διυλιστηρίων Πετρελαίου και είναι μέλος του Δ. Συμβουλίου του Ιδρύματος CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association). Είναι Πρόεδρος και Ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος Φιλών Ατόμων με Αλζχαιμερ που στόχο έχει την Δημιουργία Κέντρων Ημερησίας Φροντίδας.

Εκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒ το 2005 και από το 2011 υπηρετεί στην Εκτελεστική Επιτροπή. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Ξένων Αγορών, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Μέλος της Επιτροπής Καταστατικού.

Είναι νυμφευμένος με την Πάρβιν Πέτρου και έχουν 3 παιδιά.

Δειτε Επισης

Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής
Φοιτήτρια του ΤΕΠΑΚ κατέκτησε τη 2η θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό
Χρίστος Ελληνίδης: Ο Κύπριος τεχνοκράτης στην Ε.Ε., φωνή της Ευρώπης σε όλες τις γλώσσες
Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ εξελέγη εξωτερικό μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου