Μια αλλιώτικη ιστορία…λογιστικής

Τι σχέση μπορεί να έχει το μπαλέτο και ο σύγχρονος χορός με τους αριθμούς και τη λογιστική; Θεωρητικά καμία. Άλλωστε συνηθίσαμε να ταυτίζουμε τους λογιστές με το αυστηρό ύφος, την αυστηρή εμφάνιση, ενίοτε και με….τη μονοτονία.

Κι όμως, η Ζωή Αριστείδου έχει μια εντελώς διαφορετική ιστορία να μας διηγηθεί. Μια ιστορία μάλιστα με πολλές επιτυχίες.

Απόφοιτος με άριστα από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, στην κατεύθυνση του πρακτικού η Ζωή ακολούθησε προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στα Μαθηματικά.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο, αποφάσισε να κάνει το χόμπι της επάγγελμα, κι αυτό δεν ήταν άλλο από το χορό. Το 2008 ξεκίνησε την παρακολούθηση μαθημάτων κι όταν πήρε το δίπλωμα από το International Dance Teachers Association ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγήτρια μπαλέτου και σύγχρονου χορού στην ακαδημία χορού της Αντιγόνης Τασουρή.

«Το 2013 ήρθε ο γάμος και το 2014 ήρθε ο μικρός Παναγιώτης. Το 2015 αποφάσισα να ξεκινήσω την παρακολούθηση μαθημάτων του Association of Chartered Certified Accountants» μας είπε η Ζωή. Από το χορό λοιπόν στη λογιστική.

Το 2016, ξεκίνησε να εργάζεται ως Trainee Certified Accountant στο γραφείο Kyprianides & Associates. «Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, ίσως να έβλεπαν το βιογραφικό και να το έβαζαν στην άκρη. Εμείς είδαμε ότι αυτό το βιογραφικό είχε κάτι να μας πει» μας είπε χαρακτηριστικά η Πόλα Κυπριανίδου, εγκεκριμένη ελεγκτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος του γραφείου, η οποία αναλαμβάνει προσωπικά την καθοδήγηση των εκπαιδευόμενων λογιστών.

Κι όντως είχε πολλά να πει. Οι επιτυχίες δεν άργησαν. Τον Δεκέμβριο του 2017 η Ζωή κατετάγη 1η παγκύπρια και 7η παγκόσμια στις εξετάσεις του μαθήματος Corporate Reporting του ACCA. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 2018, κατετάγη 1η παγκύπρια και 4η παγκόσμια στις εξετάσεις του μαθήματος Advanced Audit and Assurance  του ACCA.

Στα 34 της χρόνια, η Ζωή είναι σύζυγος, μητέρα ενός μικρού παιδιού, εργαζόμενη, φοιτήτρια, επαγγελματίας και με παγκόσμιες επιτυχίες σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

«Σκληρή δουλειά, μελέτη, συγκέντρωση στο στόχο, στήριξη από το σύζυγο και την οικογένεια μου και σωστή καθοδήγηση στο εργασιακό περιβάλλον» μας είπε χαρακτηριστικά η Ζωή.

«Οι εκπαιδευόμενοι λογιστές δεν είναι απλά αναπόσπαστο μέρος της ομάδας μας αλλά είναι η μαγιά του γραφείου μας», μας είπε η Πόλα Κυπριανίδου. «Δεν είναι άλλη μια φουρνιά από χαμηλά αμειβόμενους εκπαιδευόμενους υπαλλήλους που βγάζουν φωτοτυπίες, αλλά συνάδελφοι μας στους οποίους επενδύουμε. Μπαίνουν στα βαθιά από νωρίς και με καθοδήγηση, μαθαίνουν το επάγγελμα σε πραγματικό περιβάλλον. Στόχος μας είναι η ουσιαστική και εις βάθος εκπαίδευση τους και όχι η μηχανική διεκπεραίωση μερικών αριθμών. Γι’ αυτό και δεν θεωρώ καθόλου τυχαία την παγκύπρια πρωτιά της Ζωής στον Έλεγχο, ξεπερνώντας εκπαιδευόμενους λογιστές με περισσότερα υπηρεσίες σε μεγάλους ελεγκτικούς οίκους», συμπλήρωσε.  
 
Η Kyprianides & Associates είναι ένα μικρομεσαίο σε μέγεθος γραφείο που παρέχει ελεγκτικές, φορολογικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Στο πελατολόγιο του περιλαμβάνονται από μικρές οικογενειακές εταιρείες μέχρι και μεγάλα ονόματα της κυπριακής οικονομίας. Η ιστορία του γραφείου πάει πίσω στο μακρινό 1955, καθιστώντας το ένα από τους πιο παλιούς οίκους στην Κύπρο, με ιδρυτή τον Κύπρο Κυπριανίδη.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι το κλίμα στο γραφείο. Ένα κλίμα που δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτού του είδους γραφεία. Τι τους ξεχωρίζει;

«Φιλικό κι ευχάριστο περιβάλλον. Ανοιχτές πόρτες. Ομαδικό πνεύμα. Συναδελφικότητα. Και ταυτόχρονα επαγγελματισμός και παροχή προς τους πελάτες μας υπηρεσιών υψηλής ποιότητας» μας είπε χαρακτηριστικά ο Λεόντιος Φιλοθέου, Διευθυντής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

«Κόντρα στην αυστηρότητα με την οποία χαρακτηρίζεται πολλές φορές ο κλάδος, εμείς έχουμε δημιουργήσει ένα πιο casual περιβάλλον εργασίας. Αυτό μας βοηθά να χτίζουμε μια σχέση προσωπική και ανθρώπινη με τους πελάτες μας. Μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Θέλουμε να ξεπερνούμε τις προσδοκίες τους, κι αυτό το επιτυγχάνουμε γιατί είμαστε αρκετά μεγάλοι και έμπειροι στο να εξυπηρετούμε τις ανάγκες τους, αλλά στο μέγεθος που χρειάζεται για να ξέρουμε το  μικρό τους όνομα. Με δύο λέξεις, boutique & unique».
 
 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο