Ανδρέας Πίττας: Επίτιμος Διδάκτορας του Ινστιτούτου Κύπρου

Επίτιμος Διδάκτορας του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αρχαιολογία και την Πολιτιστική Κληρονομιάς του Ινστιτούτου Κύπρου, αναγορεύθηκε ο Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Medochemie Δρ. Ανδρέας Πίττας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τελετής Αποφοίτησης Διδακτορικών Φοιτητών του ΙΚυ.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου, αποφάσισαν ομόφωνα την αναγόρευση του Δρος Πίττα σε Επίτιμο Διδάκτορα, αναγνωρίζοντας το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει εδώ και δεκαετίες στον τομέα της Αρχαιολογίας και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής Αναγόρευσης που έγινε με κάθε επισημότητα παρουσία πλήθους κόσμου, τονίστηκε η αναγνώριση στο έργο του Δρος Ανδρέα Πίττα ως επιστήμονα ιατρού και φαρμακολόγου, ως καινοτόμου και πρωτοπόρου που κατάφερε να τοποθετήσει την Κύπρο στο χάρτη της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και ως επιχειρηματία και Ιδρυτή της Medochemie μιας υψηλούς τεχνολογίας βιομηχανίας που αποτελεί την αρχαιότερη φαρμακοβιομηχανία στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην αξιόλογη και πολύπλευρη συμβολή του στον πολιτισμό και ειδικότερα στο πεδίο της αρχαιολογίας και της τέχνης, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από τη σημαντική δωρεά του για τη δημιουργία των Εργαστηρίων Χαρακτηρισμού Τέχνης, που ενδυναμώνει τη λειτουργία του Ερευνητικού Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας για την Αρχαιολογία του Ινστιτούτου Κύπρου.

Επισημάνθηκε επίσης, η ανιδιοτελής και διαχρονική προσφορά του Δρος Ανδρέα Πίττα στην κοινωνία, η οποία αναδεικνύεται όπως λέχθηκε, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, ενώ χαρακτηρίστηκε ως προστάτης των τεχνών και του πολιτισμού, καθώς συνέβαλε στον επαναπατρισμό κλεμμένων θησαυρών της κατεχόμενης Κύπρου.
 
 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής