Α. Αθανασιάδης: Ανέλαβε και επίσημα Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) κατέχει από σήμερα ο κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, διαδεχόμενος την κ. Στέφη Δράκου, Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου από το 2007.

Ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΣΑΕΚ ανήκει στις τάξεις του Συνδέσμου από τον περασμένο Μάιο ενώ διαθέτει πολυετή εργασιακή εμπειρία στην Κύπρο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με ειδίκευση στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών στους κλάδους των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, τα προηγούμενα 4 χρόνια υπήρξε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), ενώ μέχρι το 2014 ήταν για εννέα χρόνια Director στο Τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών της KPMG. Στο εξωτερικό, έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες όπως οι Computer Associates, Bloomberg και Accenture.

Ο κ. Αθανασιάδης διαθέτει BSc in Computer Science από το SUNY Stony Brook, ΗΠΑ καθώς και MBA in Finance and Operations Management από το Stern School of Business, NYU, ΗΠΑ.

Ο Ανδρέας Αθανασιάδης αντικαθιστά την κυρία Δράκου, η οποία θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον ΣΑΕΚ και την ασφαλιστική βιομηχανία με την ιδιότητα του συμβούλου.

«Είναι μεγάλη τιμή να διαδέχομαι την κ. Δράκου. Η συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία του Συνδέσμου και της ασφαλιστικής βιομηχανίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν καθοριστική. Με τις πολύτιμες συμβουλές της και την αγαστή συνεργασία όλων θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του ασφαλιστικού κλάδου αλλά και να αναπτύσσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και τους πολίτες.  Για τη  βιομηχανία μας, πίσω από τις θετικές εξελίξεις των τελευταίων ετών ξεπροβάλλουν οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε να ανταποκριθούμε» δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης.

Από την πλευρά της, η κ. Στέφη Δράκου τόνισε: «Η ασφάλιση είναι ένας θεσμός στις αξίες του οποίου πιστεύω ακράδαντα. Η κοινωνική συμβολή της είναι ουσιαστική και η  συνεισφορά της στην οικονομία είναι σημαντική. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Εκπροσωπώντας και  εκφράζοντας από τη θέση του ΓΔ την επίσημη ενιαία φωνή του ασφαλιστικού κόσμου ήταν  για μένα  μεγάλη τιμή. Το έκανα  με πολλή αγάπη  και δέσμευση για τους στόχους της βιομηχανίας.  Μιας βιομηχανίας που απέδειξε ότι απαντά αποτελεσματικά στις προκλήσεις των καιρών και επιβεβαιώνει ότι είναι κτισμένη σε γερά θεμέλια επιδεικνύοντας σε δύσκολους καιρούς ανθεκτικότητα προσαρμοστικότητα και δυναμισμό. Στον Ανδρέα Αθανασιάδη εύχομαι κάθε επιτυχία και πιστεύω ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να φέρει σε πέρας το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει».
 

Δειτε Επισης

Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει