Ο Κύπριος πίσω από το νέο Surface της Microsoft

Νέο tablet στην οικογένεια Surface παρουσίασε μετά από αρκετό καιρό η Microsoft, με σκοπό να προσφέρει μια πιο προσιτή εναλλακτική πρόταση με Windows 10 απέναντι στο iPad. Το Microsoft Surface Go έχει παρόμοιο design με το Surface Pro και αναμένεται στην αγορά από τον Αύγουστο με τιμή εκκίνησης τα $399.

Συγκεκριμένα, το Microsoft Surface GO έρχεται με οθόνη 10.1” ανάλυσης 1800 x 1200 (αναλογία 3:2) με επιλογή για γραφίδα, επεξεργαστή dual-core Intel Premium Gold 4415Y 7ης γενιάς, 4GB ή 8GB μνήμη RAM, 64GB eMMC ή 128GB SSD αποθηκευτικό χώρο, κάμερα 8MP, εμπρόσθια κάμερα 5MP με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, υποδοχή USB Type-C 3.1, επιλογή LTE, λειτουργικό σύστημα Windows 10 (S mode) και μπαταρία με αυτονομία 9 ωρών.

Από πλευράς περιφερειακών, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει με έξτρα κόστος τη γραφίδα Surface Pen, τα καλύμματα Type Cover και Signature Type Cover και το Mobile Mouse.

Ο Panos Panay, ο Κύπριος Chief Product Officer της Microsoft στο προσωπικό του blog για το συγκεκριμένο προϊόν επισημαίνει πως «όταν σχεδιάσαμε αυτή τη συσκευή, έπρεπε να αναρωτηθούμε τι θέλουν και χρειάζονται οι άνθρωποι από μια επιφάνεια 10". Οι απαντήσεις φαίνονται προφανείς - ελαφριά, παραγωγική και προσβάσιμη για τους περισσότερους ανθρώπους. Είμαι ενθουσιασμένος να σας συστήσω στο Surface Go, γιατί είναι όλα αυτά τα πράγματα και πολλά άλλα μαζί».

Παράλληλα, ο κ. Panay επισημαίνει πως το Surface Go προορίζεται «για μια οικογένεια στο σπίτι ή σε κίνηση, για ένα εμπειρογνώμονα στην πρώτη γραμμή μιας επιχείρησης που αλληλεπιδρά με τους πελάτες ή ένα σχολείο που θέλει να προσφέρει στους μαθητές του τα πιο ευέλικτα εργαλεία μάθησης. Η συσκευή αυτή προσφέρει μια ασυναγώνιστη εμπειρία με απίστευτη αξία. Οπουδήποτε και αν σας ταξιδεύει η μέρα και ό, τι και αν σας περιμένει, το Surface Go κινείται μαζί σας».
 
 

 


Who is Who
Ο Panos Panay μπορεί μεν να είναι ο Corporate Vice President της Microsoft Devices, αλλά εξακολουθεί να παραμένει παραγωγικό άτομο, άνθρωπος που ασχολείται με τη λεπτομέρεια και λατρεύει την καινοτομία. Ηγείται του οράματος και της στρατηγικής της εταιρείας για συσκευές, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη, την εφοδιαστική αλυσίδα και την κατασκευή όλων των συσκευών της Microsoft. Από το Surface στο Xbox και το HoloLens, η ομάδα του συνδυάζει την τέχνη, την επιστήμη και τη δεξιοτεχνία για να δημιουργήσει προϊόντα που διαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι άνθρωποι, δημιουργούν και μαθαίνουν.

Από τότε που έγινε μέλος της Microsoft το 2004, ο Panay έχει γίνει γνωστός ως δημιουργικός οραματιστής στην ανάπτυξη προϊόντων. Πιστεύει ότι οι σπουδαίοι άνθρωποι κάνουν μεγάλα προϊόντα, καθιστώντας τον περήφανο να ηγείται μιας απίστευτης ομάδας που παραδίδει προϊόντα που σπάζουν τα υφιστάμενα όρια. Ο Panay θεωρεί τη δημιουργία του Surface ως σημείο σταθμό στην καριέρα του και μια εμπειρία που συνεχίζει να τον εμπνέει τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα του για να δημιουργήσει νέες κατηγορίες συσκευών που θα βοηθήσουν τους πελάτες της Microsoft να αλλάξουν τον κόσμο.

Πριν από την Microsoft, ο Panay ηγείτο ομάδας που ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη πληκτρολογίων, ομιλητών και ηλεκτρομηχανικών συσκευών στην NMB Technologies.

Είναι κάτοχος bachelor’s degree στην επιστήμη από το Cal State Northridge και MBA από το Pepperdine University. Είναι σύζυγος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μετακόμισε μαζί με την οικογένεια του πριν από 14 χρόνια από το Λος Άντζελες στο Σιάτλ.

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame