Ο καπετάνιος Heinrich Schoeller εξιστορεί τη συναρπαστική πορεία του

Ο καπετάνιος Heinrich Schoeller, Πρόεδρος του Ομίλου Columbia, μιλάει στη Τζίνα Παναγιώτου και στη ραδιοφωνική εκπομπή "It's All About Shipping!" * σε μια πρώτη συνέντευξη, για το ταξίδι από το όνειρο ενός αγοριού για να γίνει ναυτικός, οδηγώντας στην επιτυχία του σήμερα.

Ο κ. Schoeller, διηγείται την ιστορία πίσω από την απόφασή του να επιβιβαστεί σε πλοίο σε ηλικία 15 ετών, επηρεαζόμενος από το παππού του, ο οποίος υπήρξε εξερευνητής των ωκεανών, και αν και δεν τον γνώρισε, άφησε ως κληρονομία πολλές ιστορίες και ένα μουσείο θαλάσσιας ηθολογίας. Ο κ. Schoeller εξήγησε πώς αγάπησε τα χρόνια που πέρασε στη θάλασσα, και μάλιστα  όταν ερωτήθηκε ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση με την οποία ήρθε αντιμέτωπος, απάντησε λέγοντας ότι «όταν είσαι νέος, δεν έχεις δύσκολες στιγμές».

Έχοντας επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα από το 1978, πιστεύει ότι το μυστικό της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης είναι "στην ποιότητα: διατήρηση της ποιότητας και διαρκής βελτίωση". Αξίζει να σημειωθεί η απάντηση του κ. Schoeller όταν ερωτήθηκε γιατί επέλεξε να παραμείνει στην Κύπρο μετά από τις δυσκολίες του πολέμου, τι τον κρατάει εδώ και ποια είναι η προοπτική της κυπριακής ναυτιλίας. Ο κ. Schoeller εξήγησε ότι αισθάνθηκε τότε την ευθύνη να συνδράμει στη δημιουργία μίας βάσης, όπου μπορούν να εγκατασταθούν διεθνείς εταιρείες. «Ο λαός της Κύπρου είναι φιλόξενος, ανοιχτός και πολύ μορφωμένος», πρόσθεσε επίσης ότι όσον αφορά τη ναυτιλία, «η Κύπρος το κάνει σωστά», δίνοντας βέβαια ιδιαίτερη έμφαση στον νεοδιορισθείσα Υφυπουργό Ναυτιλίας, τη  κα. Η Νατάσα Πηλείδου, η οποία στοχεύει σε επιτυχή αποτελέσματα και στο να βελτιώσει περαιτέρω την Κυπριακή ναυτιλία, καθώς και στο ότι η δημιουργία του Υφυπουργού αποτελεί πλεονέκτημα που δεν έχουν τα πλείστα ναυτιλιακά κέντρα.

Αναλύοντας την μελλοντική πορεία του ομίλου, μετά τη συγχώνευση της διοίκησης της Columbia Shipmanagement με τη Marlow Navigation, καθώς και την πρόσφατη συνεργασία της εταιρείας με την  Bernhard Schulte, ο κ. Schoeller δήλωσε ότι για να παραμένουμε ζωντανή πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, βλέποντας ως θετική κίνηση το γεγονός ότι, ανταγωνιστές αρχίζουν να συνεργάζονται προς αυτό το σκοπό.
 
Όταν ρωτήθηκε για τις συμβουλές που θα έδινε στη νεότερη γενιά που θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα σε αυτόν τον κλάδο, ο κ. Schoeller το περιέγραψε ως μια συναρπαστική καριέρα, όπου δεν πλήττεις ούτε για μία μέρα, ωστόσο εξήγησε ότι στον κλάδο αυτό δεν μπορείς να μετράς τις ώρες εργασίας.

Στο κλείσιμο της εκπομπής η κα. Παναγιώτου ρώτησε τον κ. Schoeller, ποια συμβουλή θα έδινε στον νεότερο εαυτό του, όπου απάντησε «να τα κάνω όλα και πάλι από την αρχή, αλλά πολύ καλύτερα!» Μια τέτοια δήλωση από έναν άνθρωπο που βοήθησε στην Κύπρο να εξελιχθεί ως ναυτιλιακό κέντρο , που έχει χαράξει το δρόμο της ανάπτυξης και που έχει αποκτήσει ένα επιτυχημένο όμιλο εταιρειών ο οποίος αναπτύσσεται συνεχώς τα τελευταία 40 χρόνια, δεν μπορεί κανείς παρά μόνο να αναρωτηθεί  "Πόσο καλύτερα θα μπορούσε να έχει κάνει;"

* Η εκπομπή “It’s ALL about Shipping!,” μεταδίδεται από το ραδιοφωνικό σταθμό του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (TEPAK ), Cut-Radio 95,2. Στόχος της εκπομπής είναι η ενημέρωση σχετικά με θέματα της ναυτιλίας. Περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.facebook.com/itsallaboutshipping/ 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο