Π. Φωτιάδης: Πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης για δεύτερη θητεία

Δελτίο Τύπου  06/06/2018 17:30
Π. Φωτιάδης: Πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης για δεύτερη θητεία

Π. Φωτιάδης: Πρόεδρος των Ζυθοποιών Ευρώπης για δεύτερη θητεία

Δελτίο Τύπου  06/06/2018 17:30
Κατά τη Γενική Συνέλευση των Ζυθοποιών Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ο Παύλος Φωτιάδης επανεξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης. Η ομόφωνη επανεκλογή του από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ζυθοβιομηχανίας, αποτελεί αναγνώριση για τη θετική παρουσία και παρέμβαση του κατά την προηγούμενη θητεία, αλλά και ύψιστη τιμή για τον ίδιο και την Κύπρο, καθώς αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι παρά το μικρό μέγεθος της, μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό και ενεργό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

RELATED ARTICLES


 
Μιλώντας μετά την εκλογή του, ο Παύλος Φωτιάδης αφού ευχαρίστησε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και όλα τα μέλη της Ένωσης για την εμπιστοσύνη, σημείωσε ότι: «Η ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου στην Ένωση Ζυθοποιών Ευρώπης για δεύτερη θητεία αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα προσωπικά, αλλά και ευθύνη. Η Ευρωπαϊκή Ζυθοβιομηχανία εμφανίζει σημαντική άνθηση τα τελευταία χρόνια και μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική και να είστε βέβαιοι ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να ισχυροποιήσουμε την παρουσία και συμμετοχή της στην κληρονομιά της Ευρώπης».
 
O αριθμός των ζυθοβιομηχανιών στην ΕΕ φθάνει τις 8.500, με την παραγωγή μπύρας στην ΕΕ να ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια λίτρα. Εκτιμάται ότι η ζυθοποίηση στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής μπύρας, από την καλλιέργεια σιτηρών μέχρι το γυαλί, με κατά μέσο όρο 1 θέση εργασίας να αναπτύσσει ακόμα 17 στους τομείς της διανομής, γεωργίας και εστίασης. Η μπύρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της ΕΕ. Υπολογίζεται ότι 8,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που παράγεται στην ΕΕ εξάγεται στο εξωτερικό.
 
Κατά την ηγεσία του κ. Φωτιάδη έγινε μια τεράστια προσπάθεια να ενταχθούν στην Ένωση και όλα τα χιλιάδες μικρά νέα ζυθοποιεία, που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και γεννιούνται καθημερινά στην Ευρώπη.
 
Ο κ. Παύλος Φωτιάδης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Photos Photiades Breweries και του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της παραγωγής και εμφιάλωσης ποτών, στην εμπορία ποτών και άλλων προϊόντων, την ανάπτυξη γης, την ασφαλιστική βιομηχανία και στον τομέα της ενέργειας. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται με επιτυχία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Σλοβενία και Κροατία. Ο κ. Φωτιάδης έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε διάφορες δημόσιες εταιρείες και οργανισμούς σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ από το 2016 είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης.
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας