Πρόστιμο 870.000 δολάρια στον CEO της Barclays

InBusinessNews  11/05/2018 18:20
Πρόστιμο 870.000 δολάρια στον CEO της Barclays

Πρόστιμο 870.000 δολάρια στον CEO της Barclays

InBusinessNews  11/05/2018 18:20
Πρόστιμο 642.430 στερλίνες (870.613 δολάρια) επιβλήθηκε στον CEO της Barclays, Jes Staley, από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές, για την προσπάθειά του να ανακαλύψει ποιος έστελνε επιστολές με κριτική κατά εργαζομένου της τράπεζας.

RELATED ARTICLES

 
Η Financial Conduct Authority και η Bank of England από κοινού επέβαλαν το πρόστιμο στον κ. Staley, αφότου ανακάλυψαν ότι «είχε αποτύχει να δράσει σωστά, με επιμέλεια και φροντίδα», σε ανώνυμη επιστολή τον Ιούνιο του 2016.
 
«Η προστασία προς τις ανώνυμες καταγγελίες είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τη διατήρηση του οικονομικού συστήματος ασφαλούς. Η συμπεριφορά του κ. Staley δεν ήταν αυτή που απαιτούμε και είχε ως αποτέλεσμα το σημερινό πρόστιμο και τη δημόσια μομφή», είπε ο Sam Woods, διευθύνων σύμβουλος της Prudential Regulation Authority στην Τράπεζα της Αγγλίας.
 
Οι ρυθμιστικές αρχές είπαν ότι το πρόστιμο είχε έκπτωση 30% λόγω της άμεσης συμφωνίας του για διακανονισμό. 
 
Σύμφωνα με το Reuters, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το γεγονός πως ο αποστολέας δεν ήταν εργαζόμενος της τράπεζας μάλλον έχει βοηθήσει την υπόθεσή του, καθώς υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την προστασία των καταγγελιών από το εσωτερικό των εταιριών. 
 
Η Barclays τόνισε τον Απρίλιο ότι ο κ. Staley θα παραμείνει CEO, καθώς οι βρετανικές αρχές έκριναν ότι η προσπάθειά του για την αποκάλυψη του προσώπου δεν αντιπροσώπευε «έλλειψη ακεραιότητας». Η τράπεζα ωστόσο είχε σημειώσει ότι έχει επιπλήξει τον Staley και θα έκοβε το μπόνους του. 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας