Υπό κράτηση ο δισεκατομμυριούχος Μπολορέ για διαφθορά

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της Vivendi, ο Βίνσεντ Μπολορέ, καθώς ανακρίνεται από τη γαλλική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία ξένων αξιωματούχων στην Αφρική, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.
 
Η έρευνα σχετίζεται με την εταιρεία Bolloré Group, της οποίας αφρικανική θυγατρική, όπως αναφέρεται στο site της, είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής μεταφορών και Logistics στην Αφρική.
 
Σύμφωνα με τη Le Monde, σχετίζεται με τις συνθήκες απόκτησης δύο από τους 16 σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, που η εταιρεία διαχειρίζεται στην Αφρική. Αυτοί οι δύο, ο ένας στο Τόγκο και ο άλλος στη Γουινέα, αποκτήθηκαν από την εταιρεία το 2010.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, oι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι μάνατζερ της Bolloré Group χρησιμοποίησαν τη διαφημιστική εταιρεία Havas -της εταιρείας τηλεπικοινωνιών που πρόεδρος είναι ο γιος του Μπολορέ-, για να διευκολύνουν την εκλογή Αφρικανών αξιωματούχων, παρέχοντας επικοινωνιακή συμβουλευτική σε πολύ χαμηλή τιμή.
 
Σε δήλωσή της η Bolloré Group σημείωσε ότι ερευνάται για τιμολόγια σχετικά με υπηρεσίες επικοινωνίας στη Γουινέα και στο Τόγκο, το 2009 και 2010. «Η Bolloré Group επισήμως αρνείται ότι η θυγατρική της SDV Africa έχει προβεί σε παρατυπίες. Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την τιμολόγηση έγιναν σε πλήρη διαφάνεια».
 
Ο Μπολορέ, 66 ετών, που ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1981, είναι φίλος του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της Γαλλίας. Την περασμένη εβδομάδα, παρέδωσε τα ηνία της Vivendi στον 38χρονο γιο του Yannick Bollore.
 
Οι μετοχές της Bolloré Group, σύμφωνα με τους Financial Times, υποχωρούν 4% ενώ οι μετοχές της Vivendi κατά 1,4%. 
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο