Οι 7 Κύπριοι στη λίστα Forbes για το 2018

Στα $17,6 δις ανέρχεται η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων των επτά Κύπριων δισεκατομμυριούχων που περιλαμβάνονται στη λίστα Forbes με τις πλουσιότερες προσωπικότητες ανά το παγκόσμιο για το 2018. Υπογραμμίζεται πως όλοι διαμένουν στο εξωτερικό εκτός από έναν Τουρκοκύπριο ο οποίος διαμένει στις κατεχόμενες περιοχές.
 
John Fredriksen - $7 δις - #228 στη λίστα

Ο 73χρόνος John Fredriksen, νορβηγικής καταγωγής, απέκτησε την κυπριακή υπηκοότητα και η αυτοδημιούργητη αυτοκρατορία του περιλαμβάνει πετρελαιοφόρα, μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου και εγκαταστάσεις γεώτρησης. Η εταιρεία του Seadrill που ασχολείται με γεωτρήσεις ανοικτής θάλασσας ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης το 2017.
 
Yakir Gabay - $3,1 δις - #766 στη λίστα

O  51χρονος Yakir Gabay, ισραηλινής καταγωγής, διαμένει στο Λονδίνο και είναι κάτοχος του 40,3% της Γερμανικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown που διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη και του 38% της Grand City Properties με 86.000 διαμερίσματα στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμα: Επαγγελματική ανέλιξη: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός  

Suat Gunsel - $1,9 δις - #1.284 στη λίστα

Ο Τουρκοκύπριος Suat Gunsel, 65 ετών, διαθέτει το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα κατεχόμενα, το Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής με 20.000 σπουδαστές, ενώ το 2018 αναμένεται να κάνει την εισαγωγή του στην αγορά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατασκευασμένο από το Πανεπιστήμιο .
 
Στέλιος Χατζηιωάννου - $1,6 δις - #1.477 στη λίστα

Ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, 51 ετών, γνωστός για τις επιχειρήσεις του με την επωνυμία easy και την αεροπορική εταιρεία easyjet. Το 2017 εντάχθηκε στο Giving Pledge, όπου δεσμεύτηκε να παραχωρεί ένα μέρος του ετήσιου εισοδήματός του κάθε χρόνο σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς
 
Πόλυς Χατζηιωάννου - $1,4 δις - #1.650 στη λίστα

Ο Πόλυς Χατζηιωάννου, 58 ετών, αδερφός του Στέλιου Χατζηιωάννου και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, προέρχεται από την εταιρεία easyJet. Κατέχει την εταιρεία μεταφορών Polyar Tankers. Διαμένει στο Μονακό, αλλά διαθέτει πάνω από 50 ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο.

Κλέλια Χατζηιωάννου- $1,3 δις - #1.756 στη λίστα

Η Κλέλια Χατζηιωάννου, 47 ετών, οφείλει την περιουσία της σε μεγάλο μέρος στο μερίδιο της στην αεροπορική εταιρεία EasyJet. Διαθέτει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα. Ζει στο Μονακό και διαθέτει μεγάλη συλλογή έργων τέχνης.

Διαβάστε ακόμα: Προσωρινά Γ.Δ. της Βουλής ο Σωκράτης Σωκράτους
 

Surendra Hiranandani - $1,3 δις - #1.756 στη λίστα

Ο 63χρόνος Surendra Hiranandani, ινδικής καταγωγής, είναι ο μικρότερος αδερφός του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία ανάπτυξης γης στη Μουμπάι, Niranjan Hiranandani. Σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων του, αφορά τα ακίνητα και τις πολυτελείς κατοικίες.
 

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα