Απεβίωσε ο Ανδρέας Μιντίκκης

Ο ιδρυτής της εταιρείας «Α. ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ ΦΑΡΜ ΛΤΔ», Ανδρέας Γ. Μιντίκκης, απεβίωσε πλήρης ημερών, αφήνοντας συνεχιστές του έργου του τα εννέα παιδιά του, συνεργάτες του στην εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία, λόγω πένθους, θα παραμείνει κλειστή στις 28 Φεβρουαρίου 2018.

Γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 1924 στην Ακανθού, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια και πήρε τη σχολική του μόρφωση. Νωρίς  εντάχθηκε στις τάξεις τις Ε.Ο.Κ.Α. της οποίας τον σκοπό υπηρέτησε με περηφάνεια και ζήλο, παρά τη σύλληψη και τον βασανισμό του. Αντιστάθηκε σθεναρά και δεν υπέκυψε ούτε πρόδωσε ποτέ του.
Μετά το τέλος του απελευθερωτικού αγώνα το 1960, δραστηριοποιήθηκε επιτυχώς στον τομέα της Πτηνοτροφίας, καταφέρνοντας μέχρι το 1974 να δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη μονάδα Παγκύπριας εμβέλειας. Παρόλο που με την τουρκική εισβολή έχασε τα πάντα, με την επιμονή, τη μαχητικότητα και τον δυναμισμό του κατάφερε να δραστηριοποιηθεί εκ  νέου με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, σημειώνοντας ραγδαία άνοδο και ανάπτυξη.

Σήμερα, ο καρπός των κόπων του, η «Α. ΜΙΝΤΙΚΚΗΣ ΦΑΡΜ ΛΤΔ» είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον τομέα της παραγωγής φρέσκων και εισαγωγής κατεψυγμένων προϊόντων και η οικογένειά του, ενωμένη, συνεχίζει το έργο του.


 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής