Χ. Γεωργιάδης: «Έχει τον τρόπο του να με πείθει ο Πρόεδρος»

InBusinessNews  14/02/2018 08:25
Χ. Γεωργιάδης: «Έχει τον τρόπο του να με πείθει ο Πρόεδρος»

Χ. Γεωργιάδης: «Έχει τον τρόπο του να με πείθει ο Πρόεδρος»

InBusinessNews  14/02/2018 08:25
«Έχει τον τρόπο του ο Πρόεδρος να με πείθει και εγώ έχω τον τρόπο να αποδέχομαι την τιμητική αυτή επιλογή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρης Γεωργιάδης στο κρατικό ραδιόφωνο στο ερώτημα πως πείσθηκε να παραμείνει στο πηδάλιο του Υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε πως σεβάστηκε τόσο την επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και τις παροτρύνσεις οικονομικών φορέων για να παραμείνει υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο Χάρης Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έχει κλείσει ο κύκλος του στο Υπουργείο Οικονομικών έστω κι αν καταγράφονται θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ στο ερώτημα εάν εξέφρασε την προτίμηση του για μετακίνηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησε 2-3 επιλογές αλλά η τελική απόφαση του ήταν η παραμονή του στο Υπουργείο Οικονομικών και η δική του απόφαση ήταν συγκεκριμένη.
 
Σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του ζητήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και το σχέδιο ΕΣΤΙΑ για το οποίο έγινε λόγος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο κ. Γεωργιάδης απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.
 
Τα δημόσια οικονομικά, πρόσθεσε, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προβαίνει σε τέτοιου είδους σχεδιασμούς, επισημαίνοντας πως υπάρχει σχετική συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές για το εν λόγω θέμα. Άφησε, παράλληλα, να νοηθεί ότι οι σχεδιασμοί αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ οι ολοκληρωμένοι σχεδιασμοί της κυβέρνησης αφορούν κατά κύριο λόγο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης η οποία έχει κλονιστεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας