Σάββας Πολυβίου και Χάρις Κυνηγού στο ΔΣ του ΧΑΚ

InBusinessNews  04/12/2017 07:40
Σάββας Πολυβίου και Χάρις Κυνηγού στο ΔΣ του ΧΑΚ

Σάββας Πολυβίου και Χάρις Κυνηγού στο ΔΣ του ΧΑΚ

InBusinessNews  04/12/2017 07:40

Τον διορισμό του Σάββα Πολυβίου και της Χάρις Κυνηγού ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 22 Νοεμβρίου 2017. 

RELATED ARTICLES


Ο Σάββας Πολυβίου και η Χάρις Κυνηγού διορίζονται ως μέλη του ΔΣ του ΧΑΚ, σε αντικατάσταση των Νικόλα Σιακκαλή και Παντελή Φτελλέχα, οι οποίοι υπέβαλαν παραίτηση, για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 2 Ιουνίου 2020.

Ο Σάββας Πολυβίου κατέχει πτυχίο εγκεκριμένου λογιστή (FCA) και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Cambridge (MA Cantab, BA Hons). Είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SPGM Limited. 

polyviousavvas

Υπήρξε διευθυντής ελέγχου στην Delloitte Ltd Nicosia Cyprus, ενώ, προηγουμένως, διετέλεσε ανώτερος λειτουργός ελέγχου στην Arthur Andersen Cambridge.

Η Χάρις Κυνηγού κατέχει πτυχίο στην Οικονομική Επιστήμη, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, επιπέδου μάστερ, στα Χρηματοοικονομικά από το Cardiff Business School, University of Wales. 

kynigouMAVRO

Από το 2015, είναι επικεφαλής του Private Banking της Astrobank Ltd και μέλος της ανώτερης διεύθυνσης της Τράπεζας. Υπήρξε επικεφαλής διεύθυνσης στην BNP Paribas (Suisse) S.A. για Ελλάδα και Κύπρο ενώ, προηγουμένως, απασχολήθηκε ως επενδυτική σύμβουλος στην Τράπεζα Πειραιώς A.E. Wealth Management και στην Citibank International Plc. 

Σε σχετική απόφαση σημειώνεται ότι μέλη του Συμβουλίου του ΧΑΚ διορίζονται πρόσωπα εγνωσμένης πείρας και κατάρτισης στα οικονομικά, τις επενδύσεις, τις χρηματοδοτήσεις, τη χρηματαγορά και την κεφαλαιαγορά, καθώς και στο εμπόριο και τη βιομηχανία, που είναι ικανά να συμβάλλουν στην πραγμάτωση των σκοπών του νόμου και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ομαλής και μεθοδικής αγοράς αξιών, καθώς επίσης και στη δέουσα προστασία των επενδυτών και γενικά του κοινού.

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας