Ο Ανδρέας Πίττας Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΕΒ

InBusinessNews  10/11/2017 11:10
Ο Ανδρέας Πίττας Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΕΒ

Ο Ανδρέας Πίττας Επίτιμος Πρόεδρος της ΟΕΒ

InBusinessNews  10/11/2017 11:10

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ανακοινώνει την ανακήρυξη του Δρ. Ανδρέα Πίττα στη θέση του Επίτιμου Προέδρου της Οργάνωσης.

Η ανακήρυξη έγινε σε τακτική συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ομόφωνη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΒ και με την οποία ο Δρ. Ανδρέας Πίττας καθίσταται ο πρώτος Επίτιμος Πρόεδρος, στα εξήντα περίπου χρόνια ύπαρξης και δράσης της ΟΕΒ.

Ο Δρ. Πίττας, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Φαρμακοβιομηχανίας Medochemie, μίας εκ των μεγαλύτερων Φαρμακοβιομηχανιών παγκοσμίως, με διακεκριμένη δράση και προσφορά στο επιχειρείν και στην οικονομία του τόπου, διετέλεσε επί δύο τετραετίες Πρόεδρος της ΟΕΒ, από το 1996 μέχρι το 2000 και από το 2006 μέχρι το 2010.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας σπούδασε Ιατρική στο Γκρατς της Αυστρίας και του απονεμήθηκε  o τίτλος του Ιατρού το 1968 από το Πανεπιστήμιο του Karl-Franz. Αργότερα συνέχισε τις  μελέτες σε θέματα φαρμακολογίας, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων.

Ίδρυσε την Medochemie Ltd, το 1976, μια φαρμακευτική εταιρία παραγωγής γενόσημων φαρμάκων με σκοπό την παροχή προσιτής και υψηλής ποιότητας φαρμακευτικής αγωγής για κάθε άνθρωπο σε όλο τον κόσμο. 40 χρόνια αργότερα, η Εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και διαθέτει ένα αξιοζήλευτο χαρτοφυλάκιο προϊόντων γενικής χρήσης υψηλής ποιότητας. Τα προϊόντα παράγονται στις 13 εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται στην Κύπρο, το Βιετνάμ και την Ολλανδία. Έχει ετήσιο κύκλο εργασιών πέριξ των €440 εκατομμυρίων και εκπροσωπεί το 28% του συνόλου εξαγωγών της Κύπρου.

Ο Δρ. Ανδρέας Πίττας κατέχει εξέχουσες θέσεις σε διακεκριμένους οργανισμούς όπως τη Βρετανική Ένωση Φαρμάκων, τη Σχολή Φαρμακευτικής Ιατρικής του Royal College of Physicians (UK), το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης Κύπρου, το Ινστιτούτο Κύπρου (Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής - Θεματοφύλακας) και  Κυπριακό Ίδρυμα Ερευνών και Εκπαίδευσης (CYP).

Ο Δρ. Πίττας διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) από το 1996 μέχρι το 2000 και από το 2006 μέχρι το 2010.

Επίσης είναι ή υπήρξε μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων οργανισμών όπως:

•    Ευρωπαϊκή Ένωση Γενόσημων Φαρμάκων (Βρυξέλλες) - (Αντιπρόεδρος)
•    Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού
•    Τράπεζα Κύπρου Λτδ 
•    CCC Tourist Enterprises Ltd 
•    Κυπριακή Τράπεζα Ανάπτυξης 
 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας