Τρ. Κύπρου: Παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Ross

InBusinessNews  09/11/2017 16:18
Τρ. Κύπρου: Παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Ross

Τρ. Κύπρου: Παραιτήθηκε το δεξί χέρι του Ross

InBusinessNews  09/11/2017 16:18

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου έκανε γνωστή στο Συγκρότημα ο James B. Lockhart III.

RELATED ARTICLES


Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Lockart κοινοποίησε την απόφασή του να μην προχωρήσει με τον προτεινόμενο διορισμό του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BOC Holdings και της Τράπεζας Κύπρου για να επιδιώξει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. 

Διαβάστε ακόμα: Lockhart στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της BOC Holdings και της Τράπεζας θα συνεδριάσει στις 20 Νοεμβρίου 2017 και αναμένεται ότι και τα δύο συμβούλια θα σεβαστούν την απόφαση του κ. Lockhart.

Υπενθυμίζεται ότι ο Lockhart είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία WL Ross & Co. LLC στη Νέα Υόρκη από το 2009 και μέλος των Επενδυτικών της Επιτροπών και της Επιτροπής Διαχείρισής της.

Διορίστηκε τον Μάρτιο του 2017 από την Τράπεζα Κύπρου ως μέλος στην Επιτροπή Διορισμών & Εταιρικής Διακυβέρνησης και στην Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων, μετά την παραίτηση Ross από την Τράπεζα, έπειτα από τον διορισμό του ως Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ.

Προηγουμένως, ο κ. Lockhart παρείχε τις υπηρεσίες του προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ από διάφορες θέσεις. Κατά την περίοδο 2008 – 2009, διετέλεσε ως Διευθυντής (Διευθύνων Σύμβουλος) και Πρόεδρος του Oversight Board του Federal Housing Finance Agency (FHFA). Κατά την περίοδο 2006 - 2007 διετέλεσε ως Διευθυντής (Διευθύνων Σύμβουλος) του Office of Federal Housing Enterprise Oversight. Επιπρόσθετα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Oversight Board του Troubled Asset Relief Program (TARP), στο οποίο προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Από το 2002 μέχρι το 2006 ο κ. Lockhart διετέλεσε ως ο Κύριος Αναπληρωτής Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Εργασιών του Social Security Administration (SSA). Διετέλεσε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διαχείρισης του Πρόεδρου Bush και ως Γραμματέας του Social Security Board of Trustees.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας