Φ. Φαίδωνος ο νέος Δήμαρχος Πάφου

H Πάφος γυρίζει σελίδα, δήλωσε ο νέος Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος εξελέγη με 4.609 ψήφους ή ποσοστό 49,08%, προσθέτοντας ότι στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση δεν έχουν καταγραφεί κομματικά ποσοστά.

“Κόμμα όλων μας είναι η Πάφος. Η Πάφος και οι Παφίτες σύντομα και πάλι θα είναι περήφανοι για την πόλη τους, τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους,” είπε μετά την ανακήρυξή του στη θέση του Δημάρχου Πάφου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες του “να συστρατευτούμε σε μια πορεία αναγέννησης της πόλης μας, σε μια προσπάθεια η πόλη μας και πάλι να μπει σε μια πορεία προόδου και ανάπτυξης.”

Η πόλη μας, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, θα προετοιμαστεί αυτούς τους 23 μήνες για να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ΠΠΕ) το 2017, προσθέτοντας πως αύριο “ξεκινάμε δουλειά και από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι”.

Ακολούθως ο κ. Φαίδωνος ευχαρίστησε τους άλλους επτά συνυποψήφιους του για τον πολιτικό πολιτισμό – όπως είπε - που επιδείξαμε όλοι σ’ αυτή την εκλογή αναμέτρηση. Τους κάλεσε επίσης όλους να είναι “μια ομάδα που θα εργαστούμε για το καλό της πόλης για την προετοιμασία της πόλης μας για το Πάφος 2017”.

Αναφερόμενος στην αποχή, ο κ. Φαίδωνος είπε πως είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να προβληματίσει όλους, πολίτες, πολιτικά κόμματα και όλους όσοι ασχολούνται με τα κοινά.

“Οι πολίτες δικαιολογημένα αισθάνονται μια αγανάκτηση γιατί όλα αυτά τα χρόνια διάφορα γεγονότα τους πίκραναν και τους γέμισαν απογοήτευση. Στο χέρι μας είναι εμάς των εκλελεγμένων που αναλαμβάνουμε δημόσια αξιώματα να αποδείξουμε δια του παραδείγματος, και με τη σκληρή μας δουλειά ότι οι πολίτες μπορούνε και πάλι να μας εμπιστευτούν, αλλά και να εμπιστευτούν θεσμούς όπως τον Δήμο, τους Δήμους, τις κοινότητες, το κράτος και την Κυβέρνηση,” πρόσθεσε.

Είναι στο δικό μας χέρι, συνέχισε, “τα επόμενα χρόνια μετά απ’ αυτή την πορεία που είχαμε και ως Δήμος και ως κράτος να ανασκοπήσουμε τι πήγε λάθος όλα αυτά τα χρόνια και πλέον με χρηστή διοίκηση, με διαφάνεια και με δικαιοσύνη ο καθένας να ασκεί το δημόσιο του λειτούργημα και να ασκεί τη δημόσια εξουσία που του δίνεται έχοντας κατά νου δύο μόνο πράγματα, το δημόσιο συμφέρον και το καλό των πολιτών, τίποτε άλλο τίποτα περισσότερα απ’  αυτά.”

Η ανακήρυξη του εκλεγέντος Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, σύμφωνα με τα άρθρα 11(4) και 35(1), πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Επαρχιακής Διοίκησης.

Ο Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής Δημάρχου Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης ανέφερε στην ανακήρυξη πως “επειδή ύστερα από το Ένταλμα Εκλογής που εκδόθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με τον Περί Δήμων Νόμο, διεξήχθηκε ψηφοφορία σήμερα Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, για την εκλογή Δημάρχου του Δήμου Πάφου”.

Και επειδή, συνέχισε ο κ. Μαλλουρίδης, ύστερα από τη συγκέντρωση και κατάταξη των αποτελεσμάτων της πιο πάνω ψηφοφορίας ως Δήμαρχος ανακηρύσσεται ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους, το όνομα του οποίου δημοσιεύεται στην επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Δήμων Νόμου.

“Για αυτό εγώ ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης, Έφορος Αναπληρωματικής Εκλογής Δημάρχου Πάφου, ανακηρύσσω τον Φαίδωνα Φαίδωνος ως εκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Πάφου, ο οποίος έλαβε τις περισσότερες έγκυρες ψήφους με βάση το αποτέλεσμα της πιο πάνω ψηφοφορίας, το όνομα του οποίου δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας”.

Μετά τον κ. Φαίδωνος σε αριθμούς ψήφους ακολούθησαν οι  Άριστος Βασιλειάδης με 2.583 ψήφους ή ποσοστό 27,51%, ο Δώρος Παφίτης με 1.095 ψήφους ή ποσοστό 11,69%, ο Ανδρέας Μασούρας με 207 ψήφους ή ποσοστό 2,20%, ο Ανδρέας Χρυσάνθου με 517 ψήφους ή ποσοστό 5,51%, ο Βάγγελιης Μαυρονικόλας με 144 ψήφους ή ποσοστό 1,53%, ο Χρύσανθος Χρυσάνθου 137 ψήφους ή ποσοστό 1,46% και η Σόφη Χαμπιαουρίδου 98 ψήφους ή ποσοστό 1,04%.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ήταν 18.023, εκ των οποίων ψήφισαν 9.625 ή ποσοστό 53,40%. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 9.390 ή ποσοστό 97,56%, τα λευκά σε 91 ή 0,95%, τα άκυρα σε 144 ή 1,5%. Απείχαν 8.398 ψηφοφόροι ή το 46,60% του εκλογικού σώματος.

Μετά την ανακήρυξη, ο κ. Φαίδωνος μετέβη έξω από το Δημοτικό Μέγαρο όπου μίλησε σε υποστηριχτές και φίλους του.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο