Jorgen Vig Knudstorp: Ο άνθρωπος που έσωσε τη Lego

Ο 46χρονος Jorgen Vig Knudstorp με καταγωγή από τη Δανία έχει γίνει γνωστός ως ο άνθρωπος που έσωσε τη Lego, αφού κατάφερε να αναστήσει την εταιρεία που έγινε ζημιογόνα αφού κάποια στιγμή υπερέβη εαυτόν. Όταν διαδέχθηκε τον Kjeld Kirk Kristiansen έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο τιμόνι της Lego που δεν ανήκε στην ιδιοκτήτρια οικογένεια.
 
 «Αυτό που είδα όταν εντάχθηκα στο δυναμικό της Lego, ήταν ότι πρόκειται για μια εταιρεία απίστευτα ενθουσιώδη και πολύ αφοσιωμένη σε αυτό που κάνει. Για μένα δεν έφταιγε το brand, δεν έφταιγε το προϊόν (σσ για τις ζημιές), αλλά το λάθος μάνατζμεντ. Η στρατηγική ήταν να επικεντρωθούμε στη 'δύναμη του τούβλου'  και να αποφύγουμε εκείνα στα οποία δεν ήμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές», εξηγεί.
 

Αυτή τη στιγμή, η Lego είναι παντού: ο κόσμος μπορεί να αγοράσει DVD Lego,  βίντεοπαιχνίδια, ρούχα, ρολόγια, βιβλία, παιχνίδια.

Η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική σε πολλά επίπεδα. Μια μορφή κριτικής έχει να κάνει με την εμμονήτης στα τουβλάκια. Οι επικριτές της λένε ότι αντί να προάγει τη δημιουργικότητα των παιδιών, την καταπνίγει, μέσα από τη δημιουργία όλο και πιο περίπλοκων συνθέσεων.

Του  Knudstorp του αρέσει να παρομοιάζει τα Lego με το πιάνο: «Μπορείς να παίζεις πιάνο με πολλούς τρόπους: μπορείς απλά να κοπανάς τα πλήκτρα όπως κάνουν πολλά μικρά παιδιά. Μπορείς να μάθεις να ξεχωρίζεις τα πλήκτρα και τελικά να παίζεις υπέροχη μουσική που έχουν γράψει κάποιοι άλλοι. Ή τελικά να αναδειχθείς σε πραγματικό βιρτουόζο και να παίζεις τα δικά σου κομμάτια. Η Lego επιτρέπει κάθε επίπεδο πολυπλοκότητας. Ετσι και με τα Lego μπορεί να φτιάξει ένα πειρατικό πλοίο και μετά να το χτίσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους».

ΠΗΓΗ: The independent

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame