Μ. Bloomberg: Για να βγάλετε λεφτά, γίνετε υδραυλικοί

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και δισεκατομμυριούχος Michael Bloomberg  συμβουλεύει τους νεαρούς που ετοιμάζονται για σπουδές να δουλέψουν… ως υδραυλικοί.

Μιλώντας στο CNN, ανέφερε: «Σήμερα, αν το παιδί σας θέλει να πάει στο κολλέγιο ή να γίνει υδραυλικός, έχετε να σκεφτείτε πολύ σοβαρά την απάντηση», είπε ο κ. Bloomberg στην ετήσια συνάντηση της ομάδας εμπορίου Wall Street SIFMA.

«Αν ο ίδιος δεν πρόκειται να πάει σε σπουδαίο Πανεπιστήμιο και ο ίδιος δεν είναι πανέξυπνος ακαδημαϊκά, αλλά είναι έξυπνος και ικανός στη συναναστροφή με τους ανθρώπους, τότε ως  υδραυλικός θα έχει μια τέλεια εργασία, επειδή θα έχει δύναμη να καθορίζει μόνος του τις τιμές που θα επιβάλει», είπε.

Ο ιδρυτής της εταιρείας χρηματοπιστωτικών δεδομένων και των υπηρεσιών ειδήσεων Bloomberg προχώρησε ακόμη και στο σημείο να αναφέρει  ότι οι φοιτητές του Χάρβαρντ  θα πρέπει να κάνουν την εξής εξίσωση:  «Θα μπορούσατε να πληρώνετε  50.000-60.000 δολάρια το χρόνο στο Χάρβαρντ ή θα μπορούσατε να βγάλετε ένας μέρος από αυτά ως μαθητευόμενος υδραυλικός», εξήγησε.

Αναρωτήθηκε εάν ένα κολλέγιο αξίζει τον κόπο. Ο κ. Bloomberg - ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και Harvard Business School - ξέρει τι χρειάζεται για να χτιστεί μια επιχείρηση, και βλέπει πολλές ευκαιρίες για τους Αμερικανούς της μεσαίας τάξης στα επαγγέλματα παροχής υπηρεσιών. Ανέφερε και το παράδειγμα ενός υδραυλικού, πατέρα ενός από τους υπαλλήλους του.

"Προσέλαβε  έξι υδραυλικούς που εργάζονται γι 'αυτόν, ενώ αυτός είναι ένας παίκτης γκολφ. Πράγμα που δεν μπορώ παρά μόνο να ονειρευτώ," είπε χαριτολογώντας  ο κ. Bloomberg. "Έχει χτίσει μια επιχείρηση, ενώ ποτέ δεν πήγε στο κολλέγιο".

Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι τέτοιες σταδιοδρομίες είναι πιο σημαντικές από ποτέ, καθώς η τεχνολογία έχει καταστήσει τα επαγγέλματα της μεσαίας τάξης να μην πληρώνουν όπως παλαιότερα. Πιστεύει ότι είναι αυτός ο λόγος που τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της εργασίας δείχνουν ότι οι μισθοί παραμένουν στάσιμοι ακόμη και εάν η απασχόληση έχει αυξηθεί.

ΠΗΓΗ: CNN

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame