Ελληνική: Bert Pijls για νέος CEO

Tον ολλανδικής καταγωγής Bert Pijls επέλεξε η Ελληνική Τράπεζα για τη θέση του CEO του Ομίλου προς αντικατάσταση του Μάκη Κεραυνού.

Ο διορισμός τελεί υπό την έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας.

Διαθέτοντας πάνω από δύο δεκαετίες τραπεζική εμπειρία, ο κ. Pijls, θα βοηθήσει την Ελληνική Τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου, να υπερκαλύψει τις κεφαλαιακές της απαιτήσεις και να προχωρήσει με τα φιλόδοξα σχέδιά της ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για στήριξη και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Pijls θα αντικαταστήσει τον κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, ο οποίος εκτελεί τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή από το Σεπτέμβριο. Ο κ. Γιαννόπουλος θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ως μη-εκτελεστικό Μέλος.

H Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας, κα Ειρένα  Α. Γεωργιάδου, δήλωσε «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον κ. Bert Pijls στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας. Ο κ. Pijls διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό τομέα, σε έξι διαφορετικές χώρες, καθώς και εξειδίκευση στη χρήση της τεχνολογίας για βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών. Είμαι πεπεισμένη ότι ο κ. Pijls είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και θα συμβάλει στην υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου, στοχεύοντας να γίνουμε η καλύτερη επιλογή τράπεζας για τα κυπριακά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.»

O κ. Pijls, Ολλανδικής καταγωγής, ήταν πρόσφατα Διευθύνων Σύμβουλος υπηρεσιών Ιδιωτών & Επιχειρήσεων στη British Gas / Centrica, με επικέντρωση στην αύξηση της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στην Εταιρεία. Προηγουμένως, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup ΕΜΕΑ στο Λονδίνο, με καθήκοντα Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή και με την ευθύνη επανασχεδιασμού των εργασιών της για βελτίωση των δεικτών εξόδων / εσόδων. Προγενέστερα, στη Citigroup διετέλεσε, επίσης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Egg και Διευθύνων Σύμβουλος Λιανικής Τραπεζικής στην Αγγλία, καθώς επίσης και Διευθυντής Τομέα Ιδιωτών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Τσεχία.

Ο κ. Pijls κατείχε θέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα των Η.Π.Α., της Γερμανίας και του Βελγίου, κυρίως στη Citigroup και στην American Express. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Nijenrode της Ολλανδίας και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Διοίκηση από το American Graduate School of International Management (Thunderbird) Phoenix, Arizona.

Ο κ. Pijls δήλωσε: «Η πρόταση να ηγηθώ της Ελληνικής Τράπεζας με τιμά ιδιαίτερα. Ειδικά τώρα που έχει ολοκληρωθεί η Συνολική Αξιολόγηση και η Τράπεζα ετοιμάζεται να αναπτυχθεί δυναμικά για να στηρίξει τις προσπάθειες ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας. Εντάσσομαι στην Ελληνική Τράπεζα, μια τράπεζα με οικονομική ευρωστία, που έχει την υποστήριξη των μετόχων της και την αφοσίωση  του προσωπικού της. Σε μια Τράπεζα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μοναδική θέση να διεκδικήσει με αξιοπιστία την περαιτέρω ανάπτυξή της στην κυπριακή τραπεζική αγορά.»

 

Δειτε Επισης

Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής