Στρος-Καν: Πτώχευσε η LSK


Πτώχευση κήρυξε την Τετάρτη η LSK Partners, η πρώτη επενδυτική εταιρεία του Ντομινίκ Στρος Καν. O πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρέθηκε και στην Κύπρο πριν μερικούς μήνες αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες ενώ συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.
Η εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε την απόφαση μια εβδομάδα μετά τον τραγικό θάνατο του συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Τιερί Λεν. Ο κ. Λεν έπεσε από στις 23 Οκτωβρίου από κτίριο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Στην ανακοίνωση της LSK, η οποία είναι γραμμένη στα γαλλικά, αναφέρεται ότι μετά τον «τραγικό θάνατο» του κ. Λεν το συμβούλιο ανακάλυψε «επιπρόσθετες υποχρεώσεις του ομίλου για τις οποίες δεν είχε γνώση και που επιβαρύνουν την εύθραυστη οικονομική κατάσταση».Το συμβούλιο ανέφερε πως οι νέες πληροφορίες δημιουργούν αμφιβολίες για το μέλλον της εταιρείας.
Ο Στρος Καν είχε αποκτήσει μερίδιο 15% στην LSK την περασμένη χρονιά και τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές γνώσεις και τις πολιτικές γνωριμίες του Στρος Καν για να ξεκινήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων.
Όπως μεταδίδουν οι F.T., o πρώην διοικητής του ΔΝΤ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της LSK. Το Bloomberg, επικαλούμενο email της εταιρείας, μετέδωσε ότι ο Στρος Καν έφυγε από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του συνεργάτη του.

 

Δειτε Επισης

Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου
PASCAL International Education: Oλιστική ανάπτυξη των παιδιών και συνεχής ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής