Ευγένιος Χαμπουλλάς: Νέος βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου

Η Βουλή θα πρέπει να αποτελεί χώρο συναίνεσης, διαβούλευσης και συνεννόησης και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ της Βουλής και της Κυβέρνησης, δήλωσε ο νέος βουλευτής Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Η ανακήρυξη του νέου βουλευτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, από τον Αναπληρωτή Επαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Κτωρίδη.

Ο κ. Χαμπουλλάς καταλαμβάνει την έδρα του Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος ανακηρύχθηκε σήμερα ευρωβουλευτής στη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Παρόντες στην ανακήρυξη ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, οι βουλευτές Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Γιώργος Γεωργίου και Κυριάκος  Χατζηγιάννης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαμπουλλάς, «η Βουλή θα πρέπει να αναβαθμίσει το ρόλο της. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα που εκπέμπει η Βουλή καθώς και κάποιες αποφάσεις της έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της πολιτικής. Θα πρέπει η Βουλή να αποτελεί χώρο συναίνεσης, διαβούλευσης και συνεννόησης και δεν πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Βουλής και κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση πρέπει να τυγχάνει στήριξης από τη Βουλή γιατί είναι προσπάθεια που αφορά  ολόκληρη τη Κύπρο και δεν θα πρέπει οι όποιες πολιτικές διαφορές να επηρεάζονται από σκοπιμότητες. Η παρούσα κυβέρνηση μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει με τους χειρισμούς, τις πράξεις και τις πολιτικές της να φέρει πίσω τη σταθερότητα και ακριβώς ο ρόλος της Βουλής θα πρέπει να είναι υποβοηθητικός», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαμπουλλάς είπε πως είναι ενήμερος για τα θέματα που απασχολούν την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και θα αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται για να βοηθήσει την περιοχή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της που έχουν σχέση με την ανεργία στους νέους, με την εποχικότητα στις επιχειρήσεις, με την γεωργία που είναι ένας από τους κύριους τομείς απασχόλησης των κατοίκων.

Ταυτόχρονα ευχήθηκε να είναι «ουσιαστικός και χρήσιμος διότι σήμερα ο κόσμος αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και αναμένει λύσεις».

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame