Γ. Παρασκευαΐδης: Τιμητικό Βραβείο

Στον Γιώργο Παρασκευαΐδη απονεμήθηκε το τιμητικό Βραβείο για το Έργο και τη Συνολική Προσφορά στην Επιχειρηματικότητα.

Η προσφορά του τεράστια. Με αφετηρία την επιχειρηματικότητα εκτείνεται αφειδώλευτα, εμπερικλείοντας πλείστους τομείς. Το έργο του αθάνατο, όπως και η μνήμη του. Ευεργετεί γενεές Κυπρίων, από τη μέρα που ο Γεώργιος Παρασκευαΐδης ίδρυσε την πρώτη εργοληπτική του εταιρεία.  

Ύστερα ήλθε η Ιωάννου & Παρασκευαΐδης, με συνεταίρο τον Στέλιο Ιωάννου. Η J&P που εργοδότησε από το 1946 μέχρι σήμερα χιλιάδες Κύπριους, που επιδεικνύει προτίμηση σε κυπριακά υλικά και υπηρεσίες, που έδωσε δουλειά σε αμέτρητες οικογένειες και ανάσα ζωής στην οικονομία μετά την Τουρκική Εισβολή.

Ο Γεώργιος Παρασκευαϊδης ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε τις πύλες του Αραβικού Κόσμου για τους Κύπριους εργαζόμενους και επιχειρηματίες. Έκανε, επίσης, το Κυπριακό γνωστό ανά τον κόσμο, γεγονός στο οποίο συνέτειναν οι φιλικές του σχέσεις με διεθνείς προσωπικότητες. 

Ευαίσθητος στον ανθρώπινο πόνο, καθώς ήταν, ίδρυσε με τη σύζυγό του το Ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαΐδη. Το ίδρυμα, συνεργαζόμενο με το Shriners Hospital της Μασαχουσέτης, συνέβαλε στο να χειρουργηθούν δωρεάν πάνω από 3000 παιδιά με ορθοπεδικές ασθένειες, ενώ στο Παρασκευαΐδειο Χειρουργικό και Μεταμοσχευτικό Ίδρυμα, το οποίο επίσης ίδρυσε, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 900 μεταμοσχεύσεις νεφρών.
Για την προσφορά του, ο Γεώργιος Παρασκευαΐδης τιμήθηκε με τους υψηλότερους τίτλους διάκρισης από πλήθος προσωπικοτήτων, όπως, από προέδρους κρατών, εκκλησιαστικούς ηγέτες, άλλους αξιωματούχους και φορείς. Στην προσωπική του ζωή ευτύχησε να αποκτήσει, με τη σύζυγο του Θέλμα, τρία παιδιά - τον Ευθύβουλο, τη Λεώνη και τη Χριστίνα.

Ο σεβαστός επιχειρηματίας και ευεργέτης της Κύπρου απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου του 2007 στο Λονδίνο σε ηλικία 91 χρόνων, αφήνοντας ως κληρονομιά αθάνατο το έργο του.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου