Schoeller: Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία

Στον Captain Heinrich Schoeller (Xάινριχ Σιέλερ) απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ναυτιλία. Ο captain Heinrich Schoeller πέρασε χρόνια διασχίζοντας τις θάλασσες, προτού ξεκινήσει την καριέρα του στη στεριά. 

Ξεκίνησε από τη Γερμανία και βρέθηκε στην Κύπρο το 1972, για να συμβάλει στη δημιουργία της πρώτης διεθνούς ναυτιλιακής εταιρείας του νησιού, της Hanseatic Shipping Co..  Έξι χρόνια μετά προχώρησε με τη δική του Columbia Ship Μanagement, η οποία σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Κύπρου και είναι από τις γνωστότερες στη διαχείριση πλοίων παγκοσμίως. Διαθέτει γραφεία στη Λεμεσό, το Αμβούργο και τη Σιγκαπούρη, καθώς και παρουσία στην Αθήνα και το Έλσφλεθ της Γερμανίας. 

Η συμβολή του captain Heinrich Schoeller στην ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλίας υπήρξε καθοριστική, αφού αρκετές διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πλοίων ακολούθησαν το παράδειγμά του και μετέφεραν την έδρα τους στο νησί. 

Για τη συνεισφορά του στη ναυτιλία, αλλά και σε άλλους τομείς, έχει τιμηθεί επανειλημμένως. Μεταξύ άλλων, του απονεμήθηκε το Maritime Cyprus Award, βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Λεμεσού για τη συνεισφορά του στην πόλη, απέσπασε το Personality of Tourism Award, καθώς και το International Maritime Employer Αward από τον Πρόεδρο των Φιλιππίνων. Ακόμα, η εταιρεία Columbia Ship Μanagement έχει διακριθεί τρεις φορές με το The International Ship Management Company Award από το Institute of Transport Management του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο