Λ. Χριστοφόρου: Ετοίμασε βαλίτσες για Βρυξέλλες

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου κάθισε την Πέμπτη για τελευταία φορά μετά από 18χρονη συνεχή παρουσία στο έδρανο στη Βουλή των Αντιπροσώπων αφού αναλαμβάνει καθήκοντα Ευρωβουλευτή.

Στην αποχώρηση του κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, μετά την ολοκλήρωση της νομοθετικής εργασίας του Σώματος.

Την έδρα του κ. Χριστοφόρου στη Βουλή καταλαμβάνει ο Ευγένιος Χαμπουλάς. Την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου αναλαμβάνει με ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ ο αναπληρωτής Πρόεδρος Ζαχαρίας Ζαχαρίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού ανέφερε ότι ο Λευτέρης Χριστοφόρου εγκαταλείπει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ύστερα από ευδόκιμη και καρποφόρα συνεχή θητεία από το 1996 μέχρι σήμερα, σημείωσε ότι διακρίθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του για το μαχητικό κοινοβουλευτικό του λόγο, τη συνέπεια στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για τις άριστες σχέσεις που διατηρούσε με το σύνολο των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο κ. Ομήρου απηύθυνε θερμό αποχαιρετισμό προς τον Λευτέρη Χριστοφόρου εκ μέρους όλων των μελών του Κοινοβουλίου και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο κ. Χριστοφρόυ είπε ότι αφήνει το βήμα που τον συντρόφευε για χρόνια, το οποίο ανήκει στους εκλελεγμένους, με ανάμεικτα αισθήματα, μεγάλη συγκίνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά αισθάνεται ότι η πολυαγαπημένη του ελληνική γλώσσα δεν τον εξυπηρετεί ώστε να εκφραστεί.

Είπε ακόμα ότι αισθάνεται υπερήφανος για τους κοινούς αγώνες που δόθηκαν μέσα στο Κοινοβούλιο, ανέφερε ότι παρά την απαξίωση που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο ο κάθε βουλευτής βρίσκεται πολλές φορές επί ξυρού ακμή και ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η όποια απόφαση της Βουλής έβρισκε λαϊκές αντιδράσεις και σκληρές κριτικές.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κατά την κοινοβουλευτική πορεία του ακολούθησε το δρόμο της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας, πρόσθεσε ότι οι νέοι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πατήσουν στις πλάτες άλλων για να φθάσουν στη θέση τους και τους συνέστησε να μην φυγομαχήσουν.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε ακόμα πως η πατρίδα προσπαθεί να θέσει το τρένο της εξόδου από την κρίση στις ορθές ράγες και πρόσθεσε ότι πρέπει να το στηρίξουμε αυτό το τρένο, στο οποίο βρίσκονται τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές.

Αφού σημείωσε ότι νιώθει περήφανος επειδή, παρά τις έντονες συζητήσεις που διεξήχθησαν στα 19 χρόνια της βουλευτικής του παρουσίας, δεν του ζητήθηκε ποτέ να ανακαλέσει αναφορά.

“Δεν μας χωρίζει τίποτε από τους Βουλευτές της Αριστεράς, τους Σοσιαλιστές και του κεντρώου χώρου” ανέφερε, προσθέτοντας πως από τα νέα του καθήκοντα δεν θα αποστεί των λαϊκών διεκδικήσεων και θα λειτουργήσει όπως προστάζουν οι καταβολές του και η παρακαταθήκη των γονέων του.

Ο κ. Χριστοφόρου είπε στη συνέχεια ότι φέρουμε και εμείς ευθύνη για το γεγονός ότι η πολιτική απαξιώθηκε και σημείωσε ότι η Βουλή αγωνίζεται ακόμα για το στάτους του Βουλευτή, που πρέπει  να βρίσκεται στο επίπεδο του Επιτρόπου.

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου