Σοφοκλέους υπέρ μνημονίου και τραπεζών

Σε μια επιστολή που σίγουρα δεν συνηθίζεται ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, απευθύνεται δημόσια στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συγχαίροντάς τον για τη διαχείριση της κρίσης από το κούρεμα κι έπειτα.

Παράλληλα, τονίζει πως θετικά είδε τα αποτελέσματα των stress test και τις επιδόσεις των κυπριακών τραπεζών, ενώ τονίζει πως πρέπει επιτέλους να προχωρήσει το γήπεδο στη Λεμεσό, το οποίο πέραν της ΑΕΛ ζητούν Απόλλωνας και Άρης.

Η επιστολή Σοφοκλέους
Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή του προέδρου της ΑΕΛ, όπως δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του λεμεσιανού συλλόγου:
Ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Λεμεσού κ. Αντρέας Σοφοκλέους συγχαίρει προσωπικά τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση για τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουν, ιδιαίτερα μετά την 25η Μαρτίου 2013 που επέφερε το κούρεμα των καταθέσεων, το κλείσιμο της δεύτερης μεγαλύτερης Τράπεζας του τόπου, αλλά και την αναγκαστική είσοδο της Χώρας μας σε Μνημονιακή Επιτήρηση, ένα βήμα πριν την οριστική χρεοκοπία.

Η πιστή εφαρμογή και τήρηση των όρων του Μνημονίου και οι αναδιαρθρώσεις έχουν αποφέρει σταδιακές αναβαθμίσεις, την συντομότερη επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος , αλλά και καλύτερους οικονομικούς δείκτες που μας επιτρέπουν βάσιμα πλέον να ελπίζουμε στην αντιστροφή της όλης εικόνας, στην ταχύτερη έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά και στην απαρχή της Οικονομικής Ανάκαμψης της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος συγχαίρει επίσης τις τράπεζες για τα επιτυχή αποτελέσματα των τελευταίων stress test, αλλά επισημαίνει το γεγονός ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τις τεράστιες προσπάθειες και τις οδυνηρές θυσίες του Κυπριακού Λαού. Στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό ανήκουν επίσης και οι πολίτες της πόλης της Λεμεσού, που επιτακτικά ζητούν εδώ και δεκαετίες ένα καθαρά αναπτυξιακό έργο, την δημιουργία του πολυπόθητου δικού τους ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενός ετεροχρονισμένου έργου το οποίο όχι μόνο θα προάγει και θα αναπτύσσει το άθλημα, αλλά θα βοηθά την τοπική κοινωνία  και κατ’ επέκταση θα συμβάλει  στην οικονομία ολόκληρης της χώρας.

Ο Πρόεδρος κ. Αντρέας Σοφοκλέους καλεί προσωπικά τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, την Κυβέρνηση καθώς και τα Διοικητικά Συμβούλια των Τραπεζών, να πράξουν ότι χρειάζεται και είναι αναγκαίο ούτως ώστε το όραμα του κοινού γηπέδου να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατόν.

 

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος
HUMED: Η πρωτοπόρος εταιρεία δύο φοιτητών που βάζουν την Κύπρο ψηλά στον διεθνή χάρτη της οδοντιατρικής
Νέος COO της Intership ο Capt. Michael P. Elwert
E&G Economides LLC: Η Βιργινία Αδαμίδου προάγεται σε Συνέταιρο της Εταιρείας
Θλίψη ΠΕΟ για τον θάνατο του ΓΓ ΣΕΒΕΤΤΥΚ Χαράλαμπου Πρατσή
Η πολυσχιδής προσφορά του Αλέκου Γαβριηλίδη στην αρχιτεκτονική της Κύπρου