Καζάκος: Πρόεδρος της Επιτροπής Κρατικών Ενισχύσεων για τις Θαλάσσιες Μεταφορές

Ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (KNE), Θωμάς Καζάκος, επελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Επιτροπής για τις Κρατικές Ενισχύσεις για τις Θαλάσσιες Μεταφορές της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, σε μια ιδιαίτερα τιμητική εξέλιξη για την κυπριακή ναυτιλία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΝΕ, η Επιτροπή αυτή θεωρείται άκρως σημαντική για την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Βιομηχανία γιατί επιλαμβάνεται, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εξειδικευμένο Φορολογικό Σύστημα Ναυτιλιακών εταιρειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστού ως “Φόρου Χωρητικότητας”,  βάσει του οποίου στην Κύπρο η Ναυτιλιακή Βιομηχανία συνεισφέρει το 7% του ΑΕΠ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που Κύπριος εκπρόσωπος επιλέγεται να αναλάβει το πηδάλιο μίας τόσο σημαντικής ναυτιλιακής επιτροπής στην Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, αντικατοπτρίζοντας έτσι, τη διεθνή αναγνώριση που απολαμβάνει η Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία μέσω του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εδώ και 25 χρόνια.

Η επιλογή του κ. Καζάκου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής αυτής έγινε κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ESCA), που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη της Δανίας στις 10 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρία, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ του ΚΝΕ, Ντιρκ Φράι,  συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ναυτιλία, όπως οι συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ευρωπαίων πλοιοκτητών για την περαιτέρω μείωση εκπομπής αερίων από πλοία, καθώς επίσης, η χάραξη του στρατηγικού οράματος και προγράμματος εργασίας 2015-2020, της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο