Αποχωρεί από την Pimco o Gross

INBusinessNews  26/09/2014 16:49
Αποχωρεί από την Pimco o Gross

Αποχωρεί από την Pimco o Gross

INBusinessNews  26/09/2014 16:49

Αποχωρεί από την Pimco, την εταιρεία που βοήθησε να ιδρυθεί, ο μεγαλοεπενδυτής ομολόγων William H. Gross, για να ενταχθεί στο δυναμικό της Janus Capital Group Inc.

Ο Gross θα διαχειρίζεται ένα νέο fund ομολόγων, το Janus Global Unconstrained, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Janus.

«Ανυπομονώ να στρέψω ξανά όλη μου την προσοχή στις αγορές σταθερού εισοδήματος και στις επενδύσεις, εγκαταλείποντας πολλά περίπλοκα πράγματα που ακολουθούν την διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου οργανισμού», αναφέρει ο Gross σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε η Janus.

«Επέλεξα την Janus για το επόμενο σπίτι μου, εξαιτίας της μακροχρόνιας σχέσης και σεβασμού με τον CEO Dick Weil», τόνισε.

Ο Gross ήταν συνιδρυτής της Pacific Investment Management και ήταν επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων, επιβλέποντας περισσότερα από 1,9 τρισ. δολάρια σε τίτλους.

Η αιφνίδια αποχώρηση του ισχυρού άντρα της PIMCO έρχεται σε μια δύσκολή περίοδο για την Pimco η οποία αντιμετωπίζει ένα κύμα αποχώρησης των επενδυτών από το Total Return Fund το οποίο διαχειρίζεται 222 δισ. δολ. Οι εκροές έχουν ξεπεράσει τα 65 δισ. δολ. από τον Μάιο του 2013, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ακολουθεί επίσης λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα της WSJ ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει ξεκινήσει έρευνα στην PIMCO για το ενδεχόμενο ο κολοσσός των ομολόγων να ενίσχυσε τεχνικά τις αποδόσεις του δημοφιλούς διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου, Pimco Total Return ETF, το οποίο διαχειρίζεται περίπου 3,6 δισ. δολ.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάζει η SEC είναι ο τρόπος που το fund αγόρασε και αποτίμησε ορισμένα ομόλογα. Οι ερευνητές της SEC εξετάζουν αν το Pimco Total Return ETF πραγματοποίησε επενδύσεις σε μειωμένες τιμές αλλά βασίστηκε σε υψηλότερες αποτιμήσεις για τις επενδύσεις όταν υπολόγισε την αξία των τοποθετήσεων του λίγο αργότερα. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δείξει ότι το ETF είχε σημειώσει κάποια γρήγορα κέρδη όταν στην πραγματικότητα εκμεταλλευόταν τις διαφορές στον τρόπο που ορισμένες επενδύσεις αποτιμώνται στην αγορά ομολόγων, αναφέρει το πρακτορείο.


Πηγή:www.capital.gr

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας