Γ. Λαζάρου: Προτάθηκε για Έφορος Φορολογίας

Σε απόφασή του στις 16 Σεπτεμβρίου, το υπουργικό Συμβούλιο πρότεινε το διορισμό του αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος φορολογίας Γιαννάκη Λαζάρου στη θέση του εφόρου Φορολογίας  και του Γιάννη Τσαγκάρη ως βοηθού εφόρου. 
 
Για να ισχύσουν οι διορισμοί απαιτείται η γραπτή συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να δώσει τη συγκατάθεσή της. Ήδη ενώπιόν της έχει τα βιογραφικά σημειώματα που της έστειλε το υπουργείο Οικονομικών τόσο για τον κ. Λαζάρου όσο και για τον κ. Τσαγκάρη.
 
Ο κ. Λαζάρου είναι αναπληρωτής διευθυντής του ενοποιημένου πλέον φορολογικού τμήματος (Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων και ΦΠΑ) κι είχε αναλάβει τα καθήκοντα του Εφόρου Φορολογίας για περιορισμένη χρονική διάρκεια. 
 

Υπενθυμίζεται ότι αρχές του καλοκαιριού το υπουργείο Οικονομικών είχε προκρίνει για τη θέση του εφόρου την πρώτη λειτουργό του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων Λιάνα Χαραλάμπους και ως βοηθούς τους Ρένο Ιωάννου και Γιάννη Τσαγκάρη. 

Ωστόσο, με επιστολή του, ο Ρένος Ιωάννου κατήγγειλε την κ. Χαραλάμπους για πιθανές παρατυπίες, ενώ οι έρευνες από την Ελεγκτική Υπηρεσία ακόμη συνεχίζονται.

Τη Δευτέρα θα παραστεί στην επιτροπή Οικονομικών και ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, όπου θα κληθεί να απαντήσει γιατί δεν επανέφερε τα δύο αυτά ονόματα για διορισμό και πού κατέληξαν οι έρευνες. 

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος