Πέθανε ο Ιβ Καρσέλ, ο «καλλιτέχνης» της επιτυχίας της Louis Vuitton

Τον πρώην γενικό διευθυντή και «έναν από τους πιο πολύτιμους φίλους», τον Ιβ Καρσέλ έχασε την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο όμιλος Louis Vuitton Moet Hennessy. Ο Καρσέλ πέθανε σε ηλικία 66 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, ο Καρσέλ υπήρξε ένας από τους πιο μεγάλους παράγοντες του LVMH από το 1990, οπότε ανέλαβε τη διεύθυνση και ορίστηκε επικεφαλής του τμήματος μόδας και δερμάτινων ειδών. Το 2012, αποχώρησε από τις υποχρεώσεις του αυτές, προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου του Ιδρύματος Louis Vuitton – το οποίο θα ανοίξει σύντομα.

Απόφοιτος του Ecole Polytechnique του Παρισιού, ο Καρσέλ αποδείχθηκε εμπορική ιδιοφυΐα για τον όμιλο. Εργάστηκε σκληρά για την επέκταση του μονογράμματος Vuitton, καθώς και για την επιτυχημένη ανάπτυξη του brand (ιδρύθηκε το 1854) σε παγκόσμιο γίγαντα με 500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από εργασιομανής ωστόσο, ο Καρσέλ ήταν επίσης, λάτρης της σύγχρονης τέχνης και πρωτοπόρος. Όπως αναφέρει η Liberation, ήταν ο άνθρωπος που μπόρεσε να διαμορφώσει μία συγκεκριμένη ιδέα για τη σύγχρονη πολυτέλεια, επιδιώκοντας τη συνεργασία της Vuitton με εικαστικούς καλλιτέχνες.

«Ένας ακούραστος ταξιδιώτης, ο Ιβ ήταν ο πρωτοπόρος που ενσάρκωνε την εικόνα και τις αξίες της Lοuis Vuitton. Πάντα περίεργος, παθιασμένος και δραστήριος, ήταν ένας από τους πιο εμπνευσμένους ηγέτες που είχα το προνόμιο να γνωρίσω», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό.
ΠΗΓΗ: tanea.gr
 

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο