Κατά της γερμανικής πολιτικής ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς επέκριναν ιδιαίτερα έντονα τον υπουργό Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ, κρίνοντας απαράδεκτη τη σφοδρή κριτική που άσκησε στην οικονομική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης.

 "Θεωρείται πλέον ότι ξεπεράστηκαν τα όρια, ένας υπουργός Οικονομίας δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιους όρους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για έναν Ευρωπαίο εταίρο όπως η Γερμανία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στον Βαλς.

"Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να αναλάβει δράση", πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις πιθανές ενέργειες του Βαλς. Αυτό αφήνει να πλανώνται αμφιβολίες ακόμη και για την παραμονή ή μη του Μοντεμπούρ στον θώκο του.

Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Καρλός Ντα Σιλβά, ο οποίος πρόσκειται στον Βαλς, έκρινε πως ο Μοντεμπούρ "υπερέβη τα εσκαμμένα" με τις "ανόητες δηλώσεις του".

Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην εφημερίδα Le Monde, ο Μοντεμπούρ είχε καταφερθεί εναντίον της οικονομικής πολιτικής που έχουν επιλέξει ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αμφότεροι Σοσιαλιστές όπως και ο ίδιος.

 "Πρέπει να υψώσουμε τον τόνο. Η Γερμανία έχει πιαστεί στην παγίδα της πολιτικής της λιτότητας που έχει επιβάλει σε όλη την Ευρώπη", δήλωσε ο Μοντεμπούρ. "Όταν λέω η Γερμανία, ομιλώ για τη γερμανική δεξιά που υποστηρίζει την (καγκελάριο) Άγγελα Μέρκελ. Η Γαλλία δεν έχει την τάση να ευθυγραμμίζεται με τα ιδεολογικά αξιώματα της γερμανικής δεξιάς", πρόσθεσε ο Μοντεμπούρ.

 

Δειτε Επισης

Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame
Νέα καθήκοντα και διευθυντής τομέα ραδιοφώνου στο Alpha radio ο Παναγιώτης Όθωνος