Νικόλ Κοτοβός: Λουκέτο στο «Hamptons» με τα cupcakes

Κλείνει το κατάστημα «Hamptons» με τα cupcakes της Νικόλ Κοτοβός στην Κηφισιά.

Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, η γνωστή επιχειρηματίας, σύζυγος του Αχιλλέα Βιγκόπουλου, ανακάζεται να βάλει λουκέτο στο περίφημο κατάστημα. Μετά την επέλαση των ζαχαροπλαστείων με cupcakes που γέμισαν όλη την Ελλάδα, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για πολλά από αυτά, που είτε λύγισαν από την κρίση, είτε έπεσαν θύματα της μόδας και ξεπεράστηκαν και το «Hamptons» δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η Ελληνοαμερικανίδα Νικόλ Κοτοβός πριν από περίπου τρία χρόνια έφερε στην Ελλάδα τα cupcakes του «Sex & the City». Έτσι είχαν γίνει γνωστά τότε, αφού στο όμορφο «Hamptons» (το κατάστημά της στην Κηφισιά) έφτιαχνε και σέρβιρε τις δημιουργίες της σύμφωνα με την αυθεντική νεοϋορκέζικη συνταγή, την οποία απέκτησε ως εφόδιο καριέρας μετά τη «μαθητεία» της δίπλα στην Τζένιφερ Απλ και το «Magnolia Bakery».

Η φημισμένη συνταγή του «Magnolia Bakery» της Νέας Υόρκης, την οποία λάτρεψαν οι τέσσερις φίλες του «Sex & the City», ενθουσίασε όμως και τους Αθηναίους και το «Hamptons» μετατράπηκε γρήγορα σε ένα από τα hotspots των βορείων προαστίων, αφού απέκτησε φανατικούς θαμώνες, οι οποίοι το επισκέπτονταν όχι μόνο για cupcakes, αλλά και για καφέ.

Σε ένα μοναδικό από άποψη καλαισθησίας και design χώρο, η Νικόλ έδωσε την ευκαιρία στο ελληνικοί κοινό να δοκιμάσει γεύσεις όπως, το Red Velvet και το Oreo. Σύντομα, η μόδα των cupcakes είχε εισβάλει για τα καλά και στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Η Νικόλ Κοτοβός ρίσκαρε και σε περίοδο κρίσης αποφάσισε να δημιουργήσει μια πολύ ωραία επιχείρηση.

Μπορεί οι δουλειές της Νικόλ Κοτοβός να περνούν κρίση, δεν συμβαίνει όμως, το ίδιο στον γάμο της με τον Αχιλλέα Βιγκόπουλο, με τον οποίο διανύουν μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους.

Δυστυχώς, όμως, οι επιχειρηματικές κινήσεις δεν βγαίνουν πάντα. Κι ενώ το «Ηamptons» στην αρχή αποτελούσε meeting point και έσφυζε από ζωή και κέρδη, ο φετινός χειμώνας ήταν διαφορετικός. Ο κόσμος είχε αρχίσει πια να περιορίζει αισθητά τις εξόδους του και να είναι πιο μετρημένος στα έξοδά του ακόμα και στα βόρεια προάστια. Παράλληλα, η μόδα των cupcakes που είχε οδηγήσει πολλούς νέους επιχειρηματίες να ασχοληθούν με το είδος -με περισσότερη ή λιγότερη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια- έδειξε να περνά. Τα έξοδα συντήρησης του μαγαζιού είχαν αρχίσει να γίνονται δυσβάσταχτα.

Η επιχειρηματίας πέρασε στην αντεπίθεση, προσπαθώντας με διάφορες έξυπνες κινήσεις μάρκετινγκ και νέες προτάσεις να προσελκύσει κοινό στο μαγαζί της και ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Τα αποτελέσματα ωστόσο, δεν ήταν τα αναμενόμενα. Έτσι, πριν από έναν μην, η Νικόλ Κοτοβός αποφάσισε να κλείσει το «Hamptons» οριστικά. «Το κατάστημα εδώ και καιρό δεν είχε πολύ κόσμο. Στην αρχή νομίζαμε ότι θα έκανε ανακαίνιση, αλλά σύντομα μάθαμε ότι η Νικόλ αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή της, γιατί δεν έβγαινε οικονομικά. Και επειδή είναι έξυπνη επιχειρηματίας, ξέρει πότε ένα κατάστημα έχει κάνει τον κύκλο του. Μάλιστα, λέγεται ότι το κατάστημα έχει ήδη, ενοικιαστεί σε άλλους», λέει άνθρωπος της περιοχής.

Όσο για τη Νικόλ, λέγεται ότι ήδη, ασχολείται με τα επόμενα business plans της, τα οποία και θα δούμε σύντομα.
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν