Μέρντοχ: Απέσυρε την προσφορά για εξαγορά της Time Warner

Απέσυρε την προσφορά ύψους 80 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Time Warner η Twenty-First Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ.  Ο ίδιος εξήγησε ότι η  αιφνιδιαστική του απόφαση οφείλεται αφενός στην αδυναμία της Time Warner «να μελετήσει μία προσφορά που ήταν ακαταμάχητη», αλλά και στην πτώση της μετοχής της Fox κατά 11%. 
 
Με το άκουσμα της ανακοίνωσης, η μετοχή της Fox εκτινάχθηκε κατά 8% , ενώ η μετοχή της Time Warner καταγράφει ελεύθερη πτώση 12% στις συναλλαγές που γίνονται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Η αντίδραση των αγορών από τότε που διατυπώθηκε η πρότασή μας αφενός υποτιμά την αξία της μετοχής μας, αφετέρου καθιστά τη συναλλαγή μη ελκυστική για τους μετόχους της Fox» δήλωσε ο κ. Μέρντοχ. Οι περισσότεροι αναλυτές περίμεναν ότι ο ισχυρός άνδρας των media θα επέστρεφε με βελτιωμένη προσφορά μετά την πρώτη απόρριψη. Πηγές προσκείμενες στους Financial Times όμως, αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει νέα βελτιωμένη προσφορά. «Τελειώσαμε» δήλωσε άτομο που έχει γνώση της κατάστασης.

Ο ίδιος ο κ. Μέρντοχ συζήτησε το θέμα τη Δευτέρα με τους δύο του γιους, τον Λάχλαν και τον Τζέιμς, τον εκτελεστικό διευθυντή Τσέις Κάρεϊ και τον οικονομικό διευθυντή Τζον Νάλεν. Την Τρίτη το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά. Επίσης ανακοινώθηκε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 6 δισ. δολ.

Ο συνδυασμός των δύο ομίλων (Fox και Time Warner) θα είχε οδηγήσει σε έναν κολοσσό για τον κλάδο των media με τη μεγαλύτερη κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή στον κόσμο και μεγάλα brand από τον παρουσιαστή του Fox News, Bill O’Reilly μέχρι τον Batman.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Time Warner, Τζεφ Μπιουκς, είχε αντιταχθεί σθεναρά στην πρόταση υποστηρίζοντας ότι υποτιμούσε την αξία της εταιρείας. Η Time Warner – στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το CNN, το HBO και τα στούντιο Warner Brothers – είχε εκφράσει ανησυχίες και για τη δομή του νέου ομίλου όπως και για τα σχέδια διαδοχής. Ο κ. Μπιουκς είχε την πλήρη στήριξη του διοικητικού του συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο