Χρονόπουλος: Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών από την ΜΤΝ

Το ΜΤΝ Innovation Challenge άρχισε τον Μάιο, θα διαρκέσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε όσους έχουν μια ιδέα, την οποία θέλουν να κάνουν επιχείρηση, χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Θάνος Χρονόπουλος, chief marketing officer ΜΤΝ. 

Τι είναι το MTN Innovation Challenge; 
Το MTN Innovation Challenge είναι ένας διαγωνισμός καινοτομίας, ο οποίος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων και έχει πολλαπλούς στόχους: Να δώσει κίνητρα στην αφανή, αλλά δυναμική τεχνολογική κοινότητα της χώρας, μέσα από μια αμοιβαία εποικοδομητική συνεργασία να στρέψει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας και να καταστεί υπόδειγμα για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα ταλέντα της Κύπρου. Ο διαγωνισμός στην ουσία προσκαλεί ομάδες να προτείνουν υπηρεσίες και εφαρμογές που αξιοποιούν την πλατφόρμα service delivery platform (SDP), ένα εργαλείο που επιτρέπει το συνδυασμό υποδομών ΙΤ και telecoms με απώτερο σκοπό την ταχεία δημιουργία υπηρεσιών.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται για την ανάδειξη των νικητών; 
Το MTN Innovation Challenge πραγματοποιείται σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση οι διαγωνιζόμενοι καταθέτουν την επιχειρηματική ιδέα με παρουσίαση της ομάδας. Έπειτα οι ιδέες των ομάδων θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, για να προχωρήσουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού. Σε αυτή οι τρεις καλύτερες ομάδες θα κερδίσουν 5.000 ευρώ και θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τις ιδέες τους. Μάλιστα, μια από αυτές θα κερδίσει και ένα επιπλέον έπαθλο 20.000 ευρώ, καθώς και πιθανή συνεργασία με την ΜΤΝ. Ο Όμιλος ΜΤΝ και η ΜΤΝ Κύπρου θα εξετάσουν το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με το νικητή και αν η ιδέα είναι βιώσιμη θα υποστηριχθεί και από το δίκτυο του ομίλου διεθνώς. Σημειώνεται ότι η ΜΤΝ είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών που ανοίγει την πλατφόρμα της σε εγχώριες καινοτομικές startup. 

Από ποιους απαρτίζεται η επιτροπή αξιολόγησης; 
Την επιτροπή αξιολόγησης απαρτίζουν οι Pieter Verkade - MTN group chief commercial officer, Ανδρέας Κουππάρης - πρόεδρος Cyprus Business Angels Network, Δημήτρης Ζεϊναλιπούρ - επίκουρος καθηγητής τμήματος πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Κοσμάς Αδάμ - MTN chief technical information officer, Vikash Barath - senior manager MTN group commercial management, Στέλιος Χειμώνας - ψηφιακός πρωταθλητής Κύπρου, Μάριος Δικαιάκος - πρόεδρος τμήματος πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Βασίλης Παπαδόπουλος - innovation new business development manager.

Δειτε Επισης

Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο