Ν. Νικολαϊδης: Ενδιαφέρεται για ακίνητα στη Ρόδο

Μισογεμάτο και...μισοάδειο βλέπει ταυτόχρονα η αγορά το ποτήρι σχετικά με τις προσφορές που κατατέθηκαν για τα δύο ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου.

Και αυτό διότι, ύστερα από δύο αλλεπάλληλες απόπειρες αναζήτησης επενδυτή, υπάρχουν δύο σχήματα για το βόρειο τμήμα και τρία για το νότιο μέρος της έκτασης που θα επιθυμούσαν να «ρίξουν» χρήμα για την αξιοποίησή του. Και εάν ληφθεί υπόψη ότι η πρώτη προσπάθεια ανέυρεσης επενδυτών χρονολογείται από το 1977, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει επιτυχία η ύπαρξη συνολικά πέντε διεκδικητών.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι λόγω της προνομιακής θέσης του ακινήτου, το προσφερόμενο τίμημα είναι χαμηλό, αν και το ΤΑΙΠΕΔ θα ζητήσει τη βελτίωσή του.

Για το ακίνητο Γκολφ – Βόρειο Αφάντου, έκτασης 1.540.000 τ.μ. η υψηλότερη και η χαμηλότερη προσφορά ανέρχονται στα 26,9 και 17,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.  Για την έκταση 257.000 τ.μ. της Νότιου Αφάντου η μέγιστη και η ελάχιστη προσφορά ανέρχονται στα 13,9 εκατ. ευρώ και 12,35 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές

Σύμφωνα με το ύψος των προσφορών, οι νέοι ιδιοκτήτες που συγκεντρώνουν τις υψηλότερες πιθανότητες είναι για το γκολφ ο Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης, που δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και διαθέτει την M.A.Angeliades Inc. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής και κατάγεται από τη Σύμη.
Για το νότιο τμήμα της έκτασης, την μεγαλύτερη προσφορά κατέθεσε η εταιρεία Aegean Sun Investments Limited, που ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Νικολή Νικολαϊδη επικεφαλής της Atlantica Hotels and Resorts. Η Atlantica αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame