Σιακόλας: Δωρεά 9 εκ. για την Ιατρική Σχολή

Δωρεά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, με σκοπό την ανέγερση του κτιρίου, όπου θα στεγάζεται η Ιατρική Σχολή. Η σχετική συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του επιχειρηματία Νίκου Σιακόλα και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, ενώ το κτίριο θα φέρει το όνομα "Ιατρική  Σχολή και Επιστημών Υγείας Νίκος Κ. Σιακόλας".

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κύπρου και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής. Ο Νίκος Σιακόλας έχει ήδη προχωρήσει σε άλλη μια δωρεά ύψους 4,5 εκατομμυρίων, για την ανέγερση του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η ευεργεσία του Ιδρύματος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα θα συνδράμει αποφασιστικά στην απρόσκοπτη ανάπτυξη του Πανεπιστημίου της χώρας, κάτι το οποίο έχει εκ των πραγμάτων σημαντικό όφελος και για την Κύπρο εν γένει, προσθέτοντας ότι η εν λόγω δωρεά έρχεται αρωγός σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική φάση.

Σημείωσε με ικανοποίηση το γεγονός ότι εργοδοτεί πέραν των 500 νέων επιστημόνων, νέων αποφοίτων, με κονδύλια που προέρχονται εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, για να προσθέσει ότι στο πλαίσιο αυτό “έχει προσεγγίσει με επιτυχία οργανισμούς και ιδιώτες, οι οποίοι αναγνωρίζουν την αξία του ερευνητικού και εκπαιδευτικού του έργου και συνεισφέρουν με διάφορες δωρεές, προσφέροντας από υποτροφίες και βραβεία, μέχρι και οικονομική βοήθεια της τάξεως εκατομμυρίων ευρώ για ανέγερση κτηρίων και επίσπευση της ολοκλήρωσής τους”.Επίσης, ανέφερε πως η συνεχής ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κύπρου, συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ιδίας της χώρας.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Νίκο και την Ελπίδα Σιακόλα,  για την “εξαιρετικά ευγενή τους χειρονομία, η οποία θα συνεισφέρει δυναμικά στο στόχο, που έθεσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την Ιατρική Σχολή προκειμένου να, εδραιωθεί ως κέντρο αριστείας στην ιατρική εκπαίδευση και έρευνα και να βελτιώσει το επίπεδο της ιατρικής περίθαλψης στην Κύπρο”.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε πως “η στήριξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από  ικανούς και δημιουργικούς ανθρώπους και  επιχειρηματίες αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανταμοιβές”, συμπληρώνοντας, επίσης, πως “αποτελεί για μας έμπρακτη αναγνώριση της  συλλογικής προσπάθειας, που καταβάλλει το ανθρώπινο δυναμικό μας, για να επιτελέσει το παιδαγωγικό, ερευνητικό, επιστημονικό και κοινωνικό του έργο”.Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως “είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση, που ενισχύει το ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε και που καθιστά δυνατή, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για ολόκληρο τον τόπο, την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής”.

“Σήμερα”, είπε, “επισφραγίζουμε τη συνεργασία μας με το Νίκο και την Ελπίδα Σιακόλα και με  ολόκληρη την οικογένεια.  Δημιουργούμε άρρηκτους δεσμούς συνεργασίας, που δίνουν προοπτική στους γεμάτους όνειρα και επιδιώξεις φοιτητές της Ιατρικής Σχολής. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση που ενισχύει το ρόλο που καλούμαστε να διαδραματίσουμε και που καθιστά  δυνατή,  σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, για ολόκληρο τον τόπο, την απρόσκοπτη επίτευξη των στόχων του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής”.

Σε χαιρετισμό του, ο κ. Σιακόλας εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ένας τόπος για να πάει μπροστά πρέπει οι άνθρωποι του να είναι υγιείς και μορφωμένοι, δύο απαραίτητες προϋποθέσεις επιτυχίας”.“Είμαι εξ αυτών”, ανέφερε, “που πιστεύουν ότι ένας, είτε είναι άτομο είτε οργανισμός, πρέπει όχι μόνο να προσπαθεί να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας, αλλά και να ανταποδίδει στην κοινωνία και σε αυτούς που τον υποστηρίζουν και τον βοηθούν να επιτύχει στις δραστηριότητες του”.Είπε ακόμα πως το φιλόδοξο όνειρο του, που θα τον καθιστούσε ικανό να φανεί χρήσιμος στην πατρίδα του σήμερα γίνεται πραγματικότητα και ευχήθηκε όπως το έργο υλοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται