Επανεκλογή Γιολίτη στην προεδρία του STEP

Στις 10 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού παραρτήματος του διεθνούς οργανισμού Society of Trust and Estate Practitioners ("STEP"), στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στη Λεμεσό.

Η Έμιλυ Γιολίτη, συνιδρυτής και συνέταιρος του δικηγορικού γραφείου Harneys Αριστοδήμου Λοϊζίδης Γιολίτη LLC, επανεκλέγηκε στην προεδρία του Συμβουλίου. Το STEP είναι ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας παγκοσμίως για επαγγελματίες στους τομείς των εμπιστευμάτων, φορολογικού προγραμματισμού και συναφή θεμάτων και αποτελείται από περισσότερα από 20.000 μέλη παγκοσμίως.

Ο αριθμός μελών του STEP στην Κύπρο υπερβαίνει πλέον τους 180 επαγγελματίες, οι οποίοι προέρχονται από το νομικό, λογιστικό, φοροτεχνικό και τραπεζικό τομέα.

Το νέο Συμβούλιο απαρτίζεται από την Πρόεδρο, τον Γραμματέα, την Ταμία και πέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στη θέση του Γραμματέα εκλέγηκε ο Γιώργος Θεοχαρίδης, ιδρυτής του δικηγορικού γραφείου George Theocharides LLC, και Ταμίας αναλαμβάνει η Στέλλα Καμμίτση, επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Εταιρειών του δικηγορικού γραφείου Chryssafinis & Polyviou LLC. Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου απαρτίζονται από τους Γιάννη Δημητριάδη, διευθύνων σύμβουλο της Horwath DSP Limited, Πέτρο Γ. Οικονομίδη, πρόεδρο της Totalserve Management Limited, Ηλία Νεοκλέους, δικηγόρο - συνέταιρο, επικεφαλής του Εταιρικού και Εμπορικού τμήματος του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co LLC, Ανδρέα Δημητρίου, συνιδρυτής του δικηγορικού γραφείου Ioannides Demetriou LLC, και Κρύσθια Παπακλεοβούλου, δικηγόρος στο γραφείο Law Chambers of Nicos Papacleovoulou LLC.

"Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου για τρίτη θητεία στο πηδάλιο του STEP", επισήμανε η Έμιλυ Γιολίτη. "Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου, και το Συμβούλιο για την άψογη μας συνεργασία ειδικά στην προβολή των θεμάτων που απασχολούν τον τομέα μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως εξασφαλίσαμε την φιλοξενία στην Κύπρο του Διεθνούς Συνέδριου του STEP που θα πραγματοποιηθεί στην Λεμεσό τον Ιούνιο του 2015. Σκοπός του Συμβουλίου είναι να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη που μας προσφέρει αυτή η μοναδική ευκαιρία για προβολή του νέου και βελτιωμένου Κυπριακού καθεστώτος στον τομέα παροχής υπηρεσιών, ειδικά σε ότι αφορά στα εμπιστευμάτα, και να περάσουμε το μήνυμα πως η Κύπρος είναι πανέτοιμη να καλωσορίσει νέες επενδύσεις σε ένα σταθερό, ασφαλές και ανταγωνιστικό περιβάλλον."

Την Ετήσια Γενική Συνέλευση ακολούθησε παρουσίαση στα μέλη του STEP, των βασικών αρχών και προθεσμιών του FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act), με προσκεκλημένους ομιλητές τους Τάσο Γιασεμίδης, και Παναγιώτη Τζιόνγουρο, της KPMG Cyprus. Η εκδήλωση έτυχε της ευγενής χορηγίας της Eurobank Cyprus.

 

Δειτε Επισης

Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου εκτελεστική αντιπρόεδρος στην Energame